Zelf website teksten schrijven met een heldere boodschap

Voor elke website zijn er teksten nodig. Of het nu gaat om lange teksten voor je landingspagina’s of korte teksten voor de producten of categorieën in je webshop om beter vindbaar te worden. Dan kan je hiervoor natuurlijk een copywriter inhuren. Maar misschien heb je niet het budget om een copywriter in te huren. Of wil je liever toch zelf teksten schrijven voor je website.

Dan ben je nu aan het juiste adres. Want tijdens een 1-op-1 workshop gaan wij samen jouw website teksten schrijven. Met als resultaat: pakkende webteksten die niet alleen prettig leesbaar zijn voor je bezoeker. Maar ook geoptimaliseerd voor Google, zodat je beter vindbaar wordt.

Webteksten schrijven workshop in Limburg of via videobellen

Website teksten maken moeilijk?

Misschien heb je al eerder geprobeerd om zelf teksten voor je website te schrijven. Maar dan kom je erachter dat dit toch wat lastiger is dan je had gedacht. Daarom stel je het schrijven van je webteksten steeds maar uit. En dat knaagt. Want nu staat je website wel online, maar ben je niet helemaal tevreden. Daarom wil je hem liever niet delen. Met als gevolg dat je klanten misloopt. En dat zou zonde zijn.

Laat mij jou hierbij helpen met één-op-één begeleiding waardoor je zelf pakkende teksten leert schrijven. Die niet alleen goed vindbaar zijn, maar ook je doelgroep aanspreken en ze vervolgens aanzetten tot actie. 

Je schrijft dus zelf je website teksten, maar je staat er niet alleen voor.

Op die manier hoef je het niet langer uit te stellen, heb je de begeleiding van een professional en weet je voortaan hoe je het zelf goed kan aanpakken. Bovendien kan je meteen profiteren van de marketing tips die ik met je deel tijdens deze schrijfsessies. Waardoor jouw webteksten op een slimme manier de juiste snaar raken bij je doelgroep.

Zelf je website teksten schrijven in een handomdraai

Hoe verloopt een workshop webteksten schrijven?

Uit ervaring weet ik dat er gemiddeld 2 sessies van 3 uur nodig zijn om al je webteksten te schrijven. Vooraf kijken we naar de basis, zodat je precies weet wat je op welke webpagina gaat schrijven.

Structuur en inhoud

We starten bij de flow van je website. Vervolgens bepalen we per pagina het doel, de structuur én de inhoud. Zodat we helder hebben welke informatie er écht op moet staan die jouw klant wilt weten.

Tone-of-voice

Om de merkbeleving te versterken schrijven we de website teksten in jouw unieke tone-of-voice. Op jouw eigen manier en stijl van hoe jij met je klanten omgaat. Zo spreek je de klanten waar jij zo happy van wordt ook écht aan.

Pakkende koppen en lijsten

Met pakkende koppen en lijsten maken we jouw webteksten scanbaar en overzichtelijk. Want lezers zijn niet dom, maar wel lui. Doordat we de website teksten opdelen in hapklare brokjes, kunnen website bezoekers de tekst makkelijker opnemen.

Leesbaar én goed vindbaar

Wanneer je jouw webteksten volstopt met allerlei zoekwoorden, ben je misschien beter vindbaar, maar fijn voor je lezer is het niet. Daarom laat ik je, naast de handige vindbaarheidstips die je krijgt, ook zien hoe je jouw website teksten zo schrijft dat het prettig leesbaar is voor de bezoeker.

Extra check: de puntjes op de i

In 90% van de gevallen zijn na de sessies je website teksten helemaal klaar voor gebruik. Vervolgens kan je ze op je website zetten. Hierna plannen we een extra feedback sessie in en loop ik de website na. Je krijgt van mij telefonisch of schriftelijk feedback (wat jij liever hebt). En laat ik je zien waar je eventueel nog tekst iets meer kan aanscherpen.

Liefst laat ik mijn klanten voor mij spreken...

Vanuit kostentechnisch oogpunt heb ik ervoor gekozen om mijn website teksten zelf te schrijven. Ook ging ik er van uit dat ik dit wel even deed, want wie weet als geen ander dan ikzelf wat ik te bieden heb. Helaas zag de werkelijkheid er voor mij anders uit. Eenmaal achter de laptop, klaar om mijn teksten te schrijven, liep ik enorm vast. Er kwam gewoon niets uit, ik zat volledig vast in mijn hoofd omdat ik de meest perfecte teksten wilde schrijven. Na maanden van mijn best doen, was ik ongemotiveerd en zag ik de teksten niet groeien tot wat ik voor ogen had.

Gelukkig had ik Muriel! Ik heb haar benaderd met de vraag of zij mij wilde helpen met het schrijven van mijn teksten. We zijn samen gaan zitten op een neutrale plek waar we een lekker kopje thee konden doen. Pagina voor pagina zijn wij de teksten gaan verwerken, en voordat ik het wist, waren we klaar! Nu was het aan mij om nog de puntjes op de i te zetten, maar de teksten waren grotendeels af.

Dit voelde voor mij als een enorme opluchting, maar ik voelde me ook trots. Yes, de teksten zijn tot een geheel gekomen zoals ik dat graag zag. Muriel heeft mij geholpen met het verwoorden van mijn gedachten en het uitschrijven van mijn visie.

Wil jij ook graag je teksten zelf schrijven, maar loop je onverhoopt vast. Ik kan Muriel van harte aanbevelen, juist omdat zij oor heeft naar wie jij bent en wat je wilt uitstralen en dat ze je ook een spiegel durft voor te houden. En juist door deze combinatie komen de beste woorden in jou via haar naar voren!
Zelf website teksten schrijven
Ginger
Energetisch therapeut - Ginergetix

Zelf pakkende website teksten schrijven

Wil je jouw website teksten verbeteren? Zonder dat je een dure copywriter moet inhuren? Dan is deze persoonlijke workshop voor jou perfect.

We spreken op een plek af waar we niet gestoord worden. Dat kan bij jou op locatie of we kiezen een andere inspirerende plek uit. Of we maken een er videobelsessie van, als je niet in Limburg woont. Vooraf geef ik aan hoe jij je kunt voorbereiden en welke informatie je moet meenemen. Dan kunnen we tijdens de workshop meteen goed van start gaan.

Een 1-op-1 schrijfsessie is inclusief de voorbereidingen en puntjes op de i achteraf.

Het resultaat? Websiteteksten die meer gericht zoekverkeer aantrekken, beter vindbaar zijn, maar ook prettig leesbaar zijn voor je bezoekers en deze aanzetten tot actie. Met als gevolg meer leads, conversies en omzet! De investering van deze workshop is:

Eenmalig € 459 excl. btw

Extra bonus: het geleerde kan je naderhand ook toepassen voor je mailings, brochures, social media berichten, persberichten, e.d.

Veelgestelde vragen over de workshop

Tenzij je een website hebt met meer dan 15 pagina’s, dan heb je jouw webteksten voor nagenoeg helemaal klaar voor gebruik. En kan je ze direct in je website plakken. Maar is het nog niet helemaal af, omdat bepaalde dingen niet helemaal uitgediept zijn of je aanvullende informatie nodig had, dan hebben we de extra check om de puntjes op de i te zetten.

Voor een webshop met meerdere producten en categorieën is het meestal zo dat je bepaalde dingen wel makkelijk afgaan met schrijven en andere iets meer aandacht nodig hebben. Deze laatste pakken we dan aan tijdens het schrijven van je website teksten workshop. Vervolgens pas je daarna puur het geleerde toe op de overige webteksten die er nog zijn.

Natuurlijk wil ik het allerliefst ja zeggen op deze vraag. Maar als je nog geen website hebt, is het moeilijk om te bepalen wat je nodig hebt. En dan kan het zijn dat we te veel website teksten schrijven of juist de verkeerde webteksten maken. Waardoor je alsnog niet het resultaat gaat halen wat je voor ogen had. Daarom is het belangrijk dat je wel al een bestaande website hebt – of je al bezig bent je website te laten ontwikkelen.

Yes, absoluut! Juist dan is deze webteksten schrijven workshop perfect voor jou. Door middel van de verschillende technieken en handvaten die ik je aanleer tijdens de workshop, ontdek jij hoe je de schrijver in jezelf aanwakkert. Niet alleen voor je website teksten, maar ook voor je social media berichten, brochures of ander communicatiemateriaal dat je in de toekomst nodig hebt. 

Wil je graag deze workshop volgen, maar is Limburg nét iets te ver voor je? Dan doen we de workshop toch gewoon via videobellen? Ik op mijn laptop en jij op die van jou. Doordat we onze schermen kunnen delen tijdens het schrijven van de teksten voor je website, kijk ik met je mee en geef je tips waar nodig.

Ja dat kan. De BTW is voor ondernemers aftrekbaar. En de workshop zelf kan je aangeven in je boekhouding als zijnde studiekosten. 

Geld zou nooit een issue mogen spelen als het gaat om de groei van je bedrijf. Dus uiteraard kan je ook de webteksten schrijven workshop in termijnen betalen. Ben je werkzaam in de creatieve sector, dan is het zelfs mogelijk dat je gebruik kan maken van een subsidie regeling. Stuur vooraf een mailtje naar hallo@focus-academie.nl en dan besproken we samen de mogelijkheden.

Klopt, het is een investering, een die je doet in jezelf en je bedrijf. Je kunt natuurlijk zo doorgaan zoals je nu doet,  maar dan verandert er ook niets.

Door deze eenmalig investering te doen heb je meteen je website teksten klaar voor gebruik en kan je jezelf laten zien aan de wereld. Ook investeer je hiermee meteen in je toekomst. Want voor elk project heb je wel teksten nodig. En door het geleerde kan je dit naderhand makkelijk toepassen voor elk communicatie project. Zo verdient het zichzelf terug.

Ja! Na de workshop krijg je sowieso nog de puntjes op de i feedbacksessie. Maar ook kan je gebruik maken van mijn coaching on demand strippenkaart. Zodat je hulp kan vragen wanneer jij het nodig hebt.