Verander je wachtwoorden dag – #ChangeYourPasswordDay

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Verander je wachtwoorden dag

Wat is Verander je wachtwoorden dag – #ChangeYourPasswordDay ?

Met de toename van online transacties en activiteiten lijkt hacken een booming business te zijn. Dit vroeg om bewustzijn over persoonlijke cyberbeveiliging en de noodzaak om het wachtwoord regelmatig te wijzigen.

Dit heeft Matt Buchanan aan de levende lijve ondervonden. Aangezien hij twee keer was gehackt. En daarom het een goed idee vond om een dag in het leven te roepen die iedereen eraan zou herinneren hun wachtwoord te wijzigen. Change Your Password Day werd voor het eerst gevierd in 2012.

Hoe pas je het toe in je marketing?

Overal dezelfde wachtwoorden gebruiken is een ENORM veiligheidsrisico. Stel dat iemand toegang krijgt tot een dienst waarvoor je bent aangemeld. Dan is de kans groot dat ze dat wachtwoord ergens anders proberen… En ineens hebben ze je e-mailadres en wie weet wat nog meer.

Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing! Want het toepassen van goede online beveiliging kan helpen om dat risico te minimaliseren. Wanneer je een webdesigner bent, hostingbedrijf, it-specialist of op een andere manier bezig bent met beveiliging is dit een ideale dag om je klanten hiervan bewust te maken.

Want… laten we wel wezen… hoe lang gebruiken we wel niet hetzelfde wachtwoord?

Mensen helpen met “verander je wachtwoord dag”?

Bijvoorbeeld door een top 10 van de meest geinige of creatieve wachtwoorden uit de lijst van Nordpass (zie feitjes) te maken en deze als een reminder te delen.

Veel Instagram accounts zijn het afgelopen gehackt door phishing DMs. Deel tips over hoe je een zulk bericht kan herkennen. Maar ook wat je kan doen als het je overkomt. Alsook hoe je het kan voorkomen.

Maak een video of Instareel met jouw 10 beste tips of passwordtools.

Ook kan je een video of blog delen van een bekend persoon in die branche. zoals Daniel Verlaan. Zo heeft hij in 2021 de gratis handleiding gemaakt “Laat je niet hack maken”.

Oh en vergeet niet de hashtag #ChangeYourPasswordDay te gebruiken in je communicatie.

Feitjes over wachtwoorden die je kan delen op je socials

Deze lijst van NordPass somt de 200 meest voorkomende wachtwoorden op. Hieruit blijkt dat 2,5 miljoen mensen bijvoorbeeld het wachtwoord 123456 gebruiken. Bijna 1 miljoen mensen verlengen dit tot 123456789.

In 2019 werden ruim 1,8 miljoen Nederlanders getroffen door internetcriminaliteit.

Tot nu toe zijn al 509,458,528 Facebook accounts gehackt en 229,037,936 Deezer accounts volgens site haveibeenpwned.com

Ruim 400 miljoen Twitter-accounts – waar zich ook gegevens van beroemdheden en politici onder zouden bevinden met telefoonnummers en e-mailadressen – zijn buitgemaakt door hacker Ryushi. En worden voor slechts 200.000 dollar aangeboden voor verkoop eind 2022.

272 miljoen e-mailadressen gehackt, Yahoo, Hotmail en Gmail zijn slachtoffers.

Voorbeeldpost: Recycle alles (behalve je wachtwoord)

Iedereen kent recycling en waar het voor staat. Je sorteert afval in verschillende containers voor papier, glas, compost, restjes en afval. Lege flessen kunnen worden bijgevuld en de restjes zullen uiteindelijk weer in voedsel veranderen. Maar wat er niet is, is een prullenbak voor wachtwoorden die je kan recyclen.

En dat terwijl recyclen van wachtwoorden heel gebruikelijk is. In een online peiling van Avira, die vorig jaar in Duitsland werd gehouden onder 718 respondenten in de leeftijd van 20-65 jaar, gaf 26% van de respondenten toe nog steeds wachtwoorden tussen verschillende websites te hergebruiken. Hoewel het niet slim is om hackers een “één wachtwoord opent alles”-oplossing te geven, is het nog steeds de gemakkelijkste manier om elke keer eenzelfde wachtwoord te gebruiken.

Met deze top 5 aan password tools, zal jij deze fout nooit meer maken:

  • Deel de top 5 als een multipost in je Insta,
  • als een downloadbare pdf met de link in je bio
  • of in een mailing met een link naar je website blog.
  • Op Linkedin kan je post direct delen als een artikel of als link naar je website
Facebook marketing actie op verander je wachtwoorden dag
Een simpele manier om op Facebook meer interactie te creëren door WSPA 7News
Universiteit Twente koppelde deze "feestdag" aan iets heel herkenbaars
Universiteit Twente koppelde deze “feestdag” aan iets heel herkenbaars en met humor
Specops Software maakte een simpele infographic die gedeeld kan worden en hierdoor zorgt voor meer website verkeer.
Specops Software maakte een simpele infographic die gedeeld kan worden en hierdoor zorgt voor meer website verkeer.

Overige gerelateerde dagen

Naast Change Your Password Day op 1 februari zijn World Password Day op 5 mei en Safer Internet Day of een nationale cybersecurity month goede aanleidingen om je kennis en kunde te delen met je publiek. Zorg er echter voor dat je niet steeds hetzelfde riedeltje herhaalt. Want dan wordt het saai en niet meer zo waardevol als de eerste keer dat je het deelde.

Delen is lief:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Plan als een Pro met de 2024 Contentkalender in Excel

Vond je deze informatie over Verander je wachtwoorden dag – #ChangeYourPasswordDay nuttig? Geweldig!

Stel je nu eens voor dat je een heel jaar vol met dit soort waardevolle inhaakmomenten, direct bij de hand hebt! Met de 2024 Social Media Contentkalender heb je meer dan 1950 kansen om je publiek te boeien en te binden, verpakt in een zee van inspiratie.

Zeg vaarwel tegen last-minute post-stress en hallo tegen meer focus! Want met deze marketingkalender belicht je elke facet van je bedrijf, zorg je voor betere samenhang in je posts en raak je je doelgroep meer effectief. Wil je meer impact met je marketing? Kies dan nu voor een bewezen contentstrategie die tijdbesparend is én resultaat oplevert.