Brand coach ill graff design - Focus academie & store

Valentijnsdag

Valentijnsdag content marketing ideeen

Wat is Valentijnsdag ?

Valentijnsdag dag wordt ook wel de dag van de liefde genoemd. Het is een wereldwijde feestdag waarop geliefden elkaar traditiegetrouw extra in het zonnetje zetten met een Valentijnscadeau. Maar ook kan je die dag gebruiken om de ander (heimelijk) te laten weten dat je een oogje op ze hebt.

In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Maar ook wenskaartenshops zoals Hallmark, Kaartje2go e.d. spelen hier slim op in.

Uit een peiling blijkt dat bijna een op de drie Valentijnskaarten ter attentie van ouders of schoonouders worden gestuurd. Overigens blijkt de feestdag vooral door vrouwen gevierd te worden: 84% van de valentijnskaart-verstuurders is vrouwelijk.

Hoe pas je het toe in je marketing?

In Nederland wordt op 14 februari Valentijnsdag gevierd. Die dag staat meestal in het teken van een leuk kaartje, cadeautjes voor je geliefde, chocola of een bos bloemen. Met name een bos rode rozen is het meest gebruikelijk op Valentijnsdag. Aangezien de kleur rood symbool staat voor de liefde. Ook gaan veel mensen op date, zoals uit eten of naar de bioscoop. Maar zelfs als LIEFDE niet past bij je merkpersoonlijkheid, zijn er nog veel meer content ideeën die je kan gebruiken.

Deze inhoud is voor alleen voor Contentbank membership abonnees.

Wil jij toffe marketing ideeën zoals deze voor je webshop, social media posts of mailings altijd bij de hand hebben? Meld je dan aan als abonnee en profiteer van een arsenaal aan marketing inspiratie voor jouw bedrijf voor extra laag bedrag ter introductie. Zowel voor producten als voor diensten.

Login of Meld je aan