Thanksgiving

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Thanksgiving marketing tips

Wat is Thanksgiving ?

Thanksgiving Day (dankzeggingsdag), vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor de goede dingen in het leven. In de Verenigde Staten is het een nationale feestdag die op de vierde donderdag van november wordt gevierd. In Canada wordt Thanksgiving gevierd op de tweede maandag van oktober, omdat hier de oogst eerder in het jaar eindigt.

Thanksgiving vindt zijn oorsprong in de vroege 17e eeuw. Volgens de meest geaccepteerde versie vierden de Pilgrims van de Mayflower in 1621 een feest ter dankzegging in Plymouth, Massachusetts, samen met de Wampanoag-indianen, nadat ze met hun hulp een succesvolle oogst hadden binnengehaald. Dit wordt vaak beschouwd als de eerste “Thanksgiving”. Pas in de loop van de tijd, en na vele afzonderlijke dagen van dankzegging in verschillende Amerikaanse staten, werd Thanksgiving een regelmatige feestdag.

Moderne Viering

Tegenwoordig is het een dag waarop families en vrienden samenkomen om een uitgebreide maaltijd te delen, met traditionele gerechten zoals kalkoen, vulling, cranberrysaus en pompoentaart. Voor veel Amerikanen is het ook een tijd van reflectie, een moment om stil te staan bij de zegeningen van het afgelopen jaar en om tijd door te brengen met geliefden.

Maar ook zijn er in de loop van de jaren veel evenementen en tradities rondom Thanksgiving ontstaan. Zo organiseren veel Amerikaanse steden bijvoorbeeld Thanksgiving-parades, met de Macy’s Thanksgiving Day Parade in New York City als een van de meest beroemde. Football (Amerikaans voetbal) is ook een vast onderdeel van de dag, met meerdere NFL-wedstrijden die op Thanksgiving worden gespeeld.

In de commerciële context markeren Thanksgiving en het daaropvolgende weekend ook het begin van het kerstinkoopseizoen, met Black Friday en Cyber Monday als de meest belangrijke winkeldagen.

Hoe pas je het toe in je marketing?

Hoewel Thanksgiving een typisch Amerikaanse feestdag is, groeit de internationale bekendheid ervan elk jaar, mede dankzij popcultuur en marketingcampagnes over heel de wereld. Maar nog echt doorgebroken in Nederland en België is het nog niet. In tegenstelling tot Black Friday en Cyber Monday die allemaal worden gedomineerd door grote merken. Dus maak gebruik van Thanksgiving om je marketingstrategieën een innovatieve draai te geven en een breder publiek aan te spreken.

Want het kan zomaar zijn dat je potentiële klanten en volgers op sociale media waarschijnlijk al uitkijken naar deze speciale dag. Dus, als je aan het einde van het jaar nog hongerig bent naar meer omzet, dan is Thanksgiving het perfecte moment om jouw onderneming in de spotlight te zetten op alle marketingkanalen.

Om je op weg te helpen, heb ik de beste Thanksgiving-berichten en marketingideeën alvast voor je op een rijtje gezet. Sterker nog, je vindt hier antwoorden op vragen die je wellicht hebt over Thanksgiving-marketing, zoals:

 • Wat kan ik het beste posten tijdens Thanksgiving?
 • Welke marketingideeën voor Thanksgiving kan ik bedenken?
 • Wat zijn Thanksgiving tips voor lokale ondernemingen?

En wees gerust, ik ga het niet alleen hebben over de diepere betekenis van deze speciale dag maar ook geef ik je tal van voorbeelden en suggesties voor Thanksgiving-posts en marketingstrategieën die je makkelijk zelf kan uitproberen.

De betekenis achter Thanksgiving

Voordat je je Thanksgiving marketingcampagne opzet, is het van belang dat je de essentie van deze dag goed begrijpt. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een typisch feest met veel eten en samenzijn, maar de werkelijke betekenis gaat veel verder.

Thanksgiving is geworteld in een historische context waarin de eerste kolonisten, bekend als de Pelgrims, hun dankbaarheid vierden voor een succesvolle oogst en voor de hulp die ze kregen van de inheemse Amerikanen. Hoe dat in die tijd precies is gegaan, zal ik even niet aankaarten. 🙊

Maar goed, deze viering van dankbaarheid, overleving en gemeenschap heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot het huidige feest dat we nu kennen. Het draait nog steeds om dankbaarheid, maar legt ook een sterke nadruk op familie, vrienden en het delen van maaltijden. Tijdens Thanksgiving nemen mensen vaak de tijd om stil te staan bij waar ze dankbaar voor zijn, en om die dankbaarheid te delen met hun dierbaren.

Als Nederlandse ondernemer is het van belang om deze diepgewortelde betekenis te begrijpen en te respecteren. Wanneer je deze thema’s – dankbaarheid, gemeenschap en samenzijn – in je marketingcampagnes integreert, creëer je een boodschap die authentiek, oprecht en resonant is met het hart van de viering. Dit zal je helpen om een diepere verbinding met je klanten te maken tijdens deze speciale periode.

Thanksgiving marketing tips

Thanksgiving in Nederland: Een groeiende trend en een kans voor ondernemers

Mijn eerste kennismaking met Thanksgiving was via vrienden die op een nabijgelegen militaire basis woonden. Hoewel Thanksgiving in Nederland niet gevierd wordt zoals in de Verenigde Staten of Canada, is er toch een Amerikaanse gemeenschap die zich jaarlijks verzamelt om deze speciale dag te vieren. En daar deed ik gretig aan mee!

Sommigen kiezen ervoor om het te vieren op een meer praktische dag, zoals de derde zaterdag van november, omdat we hier geen vrije dag hebben op Thanksgiving. Maar het is niet alleen de Amerikaanse gemeenschap die de festiviteiten omarmt. Meer en meer Nederlandse gezinnen en vriendengroepen maken van de gelegenheid gebruik om samen te komen, te reflecteren op waar ze dankbaar voor zijn en natuurlijk om te genieten van een heerlijke maaltijd.

Hoewel het in Nederland en België geen nationale traditie is, zie je toch al tekenen van toenemende populariteit. Bijvoorbeeld, leveranciers van kalkoenen ervaren een piek in de verkoop rond deze tijd van het jaar, hoewel het vinden van een kalkoen in de gemiddelde supermarkt nog steeds een uitdaging kan zijn.

Wat echter belangrijk is om te onthouden, is dat Thanksgiving marketing, in tegenstelling tot kerst, niet draait om het geven van cadeaus, maar om dankbaarheid, gemeenschap en samenzijn. En dat zijn universele waarden waar iedereen, ongeacht hun achtergrond, zich mee kan identificeren. Dus als ondernemer, waarom zou je deze groeiende trend niet omarmen en integreren in je marketinginspanningen?

Geef terug aan je lokale gemeenschap

Hoewel veel Thanksgiving marketingideeën draaien om mensen naar je winkel te krijgen, gaat deze tip meer over het opbouwen van je reputatie in de gemeenschap en het verbinden met potentiële nieuwe klanten. Want Thanksgiving draait om dankbaarheid tonen voor wat je hebt. Je steentje bijdragen aan de maatschappij is dan ook tijdens deze feestdag gangbare praktijk voor veel kleine en grote ondernemers.

Zeker als lokaal bedrijf is het essentieel om een lokale marketingstrategie te hebben die iets terugdoet voor de gemeenschap, dat schept namelijk een band. Kijk dus hoe jouw bedrijf kan bijdragen aan de stad of het dorp waarin je gevestigd bent.

Dit kunnen activiteiten zijn zoals een vrijwilligersdag voor jou en je medewerkers, een voedselinzameling waarbij jij en je klanten kunnen bijdragen, of het financieren van Thanksgiving-maaltijden voor de minderbedeelden.

thanksgiving goede doel

En als je bijvoorbeeld een kledingboetiek runt, kun je geld inzamelen voor een organisatie zoals ‘Dress for Success‘. Dit is een organisatie die mensen met een uitkering of een minimuminkomen helpt die stappen willen zetten op weg naar economische zelfstandigheid. Zij helpen met het uitkiezen van geschikte kleding (kosteloos) voor sollicitatiegesprekken, om ze zo weer op de been te helpen.‌

Als je een beautybedrijf hebt (zoals een salon, spa, kapperszaak, etc.), zoek dan naar nabijgelegen weeshuizen, blijfvanmijnlijf-huizen, bejaardentehuizen, etc., en bied je diensten daar gratis aan. Dit kan in de week voorafgaand aan Thanksgiving worden gedaan.

Organiseer een Thanksgiving potluck

Een potluck is leuke manier voor grotere groepen zoals familiebijeenkomsten, verenigingen en buurtfeesten om samen te eten waarbij elke gast of groep gasten een gerecht meebrengt om te delen met de andere aanwezigen. Het idee achter een potluck is dat mensen samenkomen en genieten van een maaltijd bestaande uit een verscheidenheid aan zelfgemaakte gerechten, waarbij de verantwoordelijkheid voor het koken wordt verdeeld onder de deelnemers.

In veel gevallen weet je niet precies welke gerechten er worden meegebracht, waardoor de maaltijd een verrassend en divers karakter krijgt. En als bedrijf kan je dit gebruiken om meer bezoekers aan te trekken. Waarbij je klanten en medewerkers samenbrengt voor een gezellige maaltijd die geschikt is voor het hele gezin. Een Thanksgiving marketingidee, zonder dat het aanvoelt als een marketing truc.

potluck tg

Als het organiseren van een potluck op de locatie van je bedrijf niet haalbaar is, kan een virtuele potluck net zo effectief zijn! Laat mensen inloggen met hun favoriete gerecht klaar voor de start. Deelnemers kunnen smullen terwijl jullie allemaal kletsen, spelletjes spelen of over je bedrijf praten.

Een extra voordeel van beide benaderingen is dat je foto’s van de potluck kunt plaatsen op je sociale media-accounts of een samenvatting kunt opnemen in je volgende e-mailnieuwsbrief.

De kracht van e-mailmarketing tijdens Thanksgiving

E-mailmarketing is een van de meest directe en persoonlijke manieren om contact te maken met je klanten, en Thanksgiving biedt de perfecte gelegenheid om dit kanaal optimaal te benutten. Hier zijn enkele ideeën om je e-mailcampagne tijdens Thanksgiving vorm te geven:

Oh en voor ik het vergeet; Vergeet niet om je e-mail te optimaliseren voor mobiele apparaten, aangezien veel mensen hun e-mails onderweg lezen. Met een aantrekkelijk ontwerp, relevante inhoud en duidelijke call-to-action, zal je e-mailcampagne tijdens Thanksgiving zeker een succes worden.

Exclusieve aanbiedingen

Gebruik je Thanksgiving-nieuwsbrief om exclusieve aanbiedingen en kortingen te delen die specifiek zijn voor deze feestelijke periode. Dit kan een voorproefje zijn van wat klanten kunnen verwachten tijdens de uitverkoop van Black Friday en Cyber Monday, alsook kerst.

Samen vieren

Als je van plan bent een speciaal evenement of een feest in je winkel of bedrijf te organiseren, is dit het moment om je klanten uit te nodigen. Geef ze alvast een kijkje achter de schermen of licht een tipje van de sluier op over wat ze kunnen verwachten. Of nodig klanten uit om je versierde winkel te komen bekijken, inclusief een korting zoals Intratuin vaak deed voor de kerst of Nordstrom in dit voorbeeld.

thanksgiving emailmarketingtips

Stuur een Thanksgiving-recept per e-mail

Naast het opnemen van je evenement of pot luck in je e-mails, kun je ook een favoriet Thanksgiving-recept per e-mail versturen. Zeker als foodblogger, restaurant of verkoper van delicatessen is dit een gegarandeerde hit. Bovendien voegt dit een persoonlijk tintje toe aan je Thanksgiving marketing, wat de ervaring van je publiek verbetert.

Als alternatief kun je nog een stapje verder gaan door een recept van een topklant of bekende chef op te nemen. Hoe dan ook, aangezien Thanksgiving zo sterk om eten draait, is dit een uitstekende manier om je e-mailmarketing leuk en feestelijk te houden.

thanksgiving marketing tips

Geef terug aan de maatschappij

Thanksgiving gaat over dankbaarheid en delen. Overweeg om een donatiecampagne te starten waarbij een deel van de opbrengst van elke verkoop naar een goed doel gaat. Moedig je klanten aan om deel te nemen en laat zien hoe hun aankopen een verschil kunnen maken.

Je klanten bedanken

Dit is je kans om je klanten echt te laten zien hoeveel je hun steun waardeert. Een persoonlijke boodschap van dankbaarheid, wellicht vergezeld van een persoonlijke foto van je team of een korte video, kan helpen om je klantrelaties te versterken.

Sowieso is je klanten bedanken altijd een goed idee. En waarom zou je het niet meteen combineren met een leuke aanbieding?

Zet een emailcampagne op voor je thanksgiving marketing

Thanksgiving teksten om klanten te bedanken

Klantwaardering leidt tot klantbehoud. Zoals al aangegeven is er geen beter moment om een waarderingsmail naar klanten te sturen dan met Thanksgiving. Hier zijn enkele Thanksgiving tekst voorbeelden voor klanten die je kunt gebruiken in je e-mails, teksten en sociale berichten.

Wellicht vind je de Voorbeeldteksten om je klanten te bedanken voor hun bestelling ook interessant.

 • “Het is weer die tijd van het jaar, waarin we onze zegeningen te tellen, en jij bent er zeker een van! Onze klanten zijn de reden van ons succes. Heel erg bedankt dat je steeds opnieuw voor ons kiest. Wij wensen jou en je geliefden een zeer fijne Thanksgiving!”
 • “In deze tijd van dankbaarheid denken we speciaal aan onze klanten. Zonder jouw loyaliteit, feedback en steun zouden we niet zijn waar we nu zijn. We wensen je het allerbeste en een zeer fijne Thanksgiving.”
 • “De weg naar succes is geplaveid met… geweldige klanten zoals jij! We zijn het afgelopen jaar enorm gegroeid en dat komt door JOU. Dus in de geest van het seizoen willen we een grote DANKJEWEL sturen en je de vrolijke, fijne Thanksgiving wensen die je verdient.”
 • “In de naam van dankbaarheid uiten, willen we je niet alleen bedanken voor je zaken dit jaar, maar ook omdat je onze dagelijkse werkzaamheden plezierig maakt. We werken graag samen met loyale, vriendelijke klanten zoals jij!”
 • “Terwijl de bladeren vallen en de seizoenen veranderen, blijft één ding constant: onze dankbaarheid voor klanten zoals jij. Mogen deze feestdagen je vreugde en warmte brengen. Fijne Thanksgiving!”
 • “Elk jaar hebben we zoveel om dankbaar voor te zijn, maar de steun en het vertrouwen van onze klanten staan bovenaan de lijst. Dank je wel voor het kiezen van ons. Een vreugdevolle Thanksgiving gewenst!”
 • “In een jaar vol uitdagingen en veranderingen, ben jij een lichtpunt geweest voor ons bedrijf. Dank je wel voor je vertrouwen en loyaliteit. We wensen je een hartverwarmende Thanksgiving toe!”
 • “Dankbaarheid vult ons hart wanneer we aan onze klanten denken. Bedankt voor je vertrouwen, samenwerking en vriendschap. Moge je Thanksgiving gevuld zijn met liefde, lach en lekker eten!”
 • “Als de herfstwind waait en de dagen korter worden, nemen we een moment om stil te staan bij de zegeningen in ons leven. Jij, als onze gewaardeerde klant, bent er absoluut een van. Heel erg bedankt voor een geweldig jaar en fijne Thanksgiving!
 • “Ik stuur je knusse herfstvibes terwijl je deze Thanksgiving viert met degenen die het meest voor je betekenen. Een heel fijne Thanksgiving gewenst!”
 • “Moge deze feestdag je nieuwe geluksmomenten brengen en een hernieuwde waardering voor de fijne momenten die je al hebt. Fijne Thanksgiving.”
 • “Fijne Thanksgiving! Mogen jullie harten zo warm zijn als de herfstgloed en zo vol als de oogst van het seizoen.”
 • “Het is Thanksgiving! Ik hoop dat je Thanksgivingtafel vol staat met je favoriete eten en omringd is door je favoriete mensen.”
 • Delen, dineren en dankbaarheid. Wens je een wonderbaarlijke Thanksgiving.
 • Hartelijk, harmonieus en heerlijk – zo mag jouw Thanksgiving zijn!
 • You’re the pumpkin to my pie.
 • Gobble til you wobble
 • Count your blessings
 • Give thanks for a little, and you will find a lot
 • “Be present in all things and grateful for all things.”—Maya Angelou

Gebruik video’s in je Thanksgiving social media posts

Je Thanksgiving-berichten op sociale media hoeven niet alleen uit stilstaande afbeeldingen te bestaan. Waarom maak je geen feestelijke video’s voor je feed en Stories?

Je kunt een warme Thanksgiving marketingboodschap sturen naar je volgers, dankjewel zeggen tegen je fans of zelfs een uitverkoop promoten. Bekijk de Thanksgiving video templates van Placeit om in een handomdraai je eigen video te maken!

Video’s zijn vaak boeiender op sociale media dan stilstaande afbeeldingen, dus neem ze op in je contentplanning.

Gebruik Thanksgiving marketing Pop-ups

Het belang van pop-ups mag zeker niet worden onderschat. Met hun hulp kun je het volgende doen:

 1. Online bezoekers omzetten in klanten en het aantal abonnees verhogen.
 2. Verkopen stimuleren door het gevoel van urgentie te vergroten.
 3. Het verlaten van winkelwagens voorkomen.
 4. In contact blijven met je klanten door hen te begroeten of te feliciteren tijdens feestdagen en dergelijke.

Klanten kunnen overgehaald worden om bij jou te kopen via pop-upadvertenties die exclusieve besparingen, kortingen, vroege toegang tot promoties en andere stimulansen bieden.

Je kunt het kiezen en op je website integreren om in het oog springende afbeeldingen te maken en je bezoekers om te zetten in kopers. Bekijk anders een deze mooie voorbeelden.

Thanksgiving marketing tip voor je website: pop-ups om meer email abonnees te krijgen
Thanksgiving marketing tip voor je website: pop-ups!

Organiseer een wedstrijd op sociale media

Win meer volgers op sociale media met een op Thanksgiving geïnspireerde wedstrijd. Vraag hen om hun favoriete recepten, fotogenieke desserts of tafeldecors te delen en deze op sociale media te posten met een speciale hashtag. Specificeer duidelijk de regels en bied een prijs aan voor de winnaar.

Moedig mensen aan om deel te nemen met een merkgebonden hashtag en andere populaire hashtags zoals #ThanksgivingTable voor meer zichtbaarheid.

Voor welke bedrijven werkt dit het beste?

Dit soort wedstrijden werkt vooral goed voor bedrijven in de voedings- en drankenindustrie, zoals restaurants, bakkerijen en cateringbedrijven. Maar ook voor lifestyle- en decoratiebedrijven, zoals interieurwinkels of doe-het-zelfzaken. Hiermee kan je jouw producten in een feestelijke context presenteren en tegelijkertijd je volgers betrekken. Als bonus kan je de content van je volgers delen op je eigen feed (wel even checken of het mag).

Thanksgiving social media post ideeën voor Pinterest

Pinterest is ideaal voor feestdagen als Thanksgiving. Veel mensen zoeken op dit platform naar inspiratie voor knutselwerkjes, interieurdecoratie, recepten en meer. Door je inhoud op Pinterest te delen, zorg je niet alleen voor een grotere zichtbaarheid, maar ook voor extra webverkeer van jouw specifieke doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een bord met ideeën voor Thanksgiving knutselwerkjes, decoraties of activiteiten.
 • Een bord met ideeën voor Thanksgiving-recepten.
 • Een bord met ideeën over wat te dragen tijdens Thanksgiving.
 • Een bord met tips voor reizen tijdens de Thanksgiving-vakantie.
Thanksgiving marketing tips voor Pinterest

Informeer je klanten dat je klaarstaat om ze te helpen

Dit mooie (en oh zo herkenbare) voorbeeld van Thanksgiving marketing is van Walmart. Zij herinnerde haar klanten eraan dat hun winkel vlakbij is voor eventuele last-minute aankopen. Iets dat veel mensen vaak toch vergeten.

Deze strategie is uitstekend om toe te passen als jouw bedrijf producten aanbiedt die gerelateerd zijn aan de feestelijkheden van deze speciale dag, zoals voeding, decor, kleding en andere essentiële zaken.

Het herinneren van klanten aan het feit dat jouw bedrijf er is om hen te helpen, promoot je merk. Maar nog belangrijker, het bevestigt opnieuw dat je een betrouwbare product- of dienstverlener bent die er voor hen is, ongeacht het seizoen.

Thanksgiving marketing voorbeeld

Maak gebruik van humor

Laat alle standaard mooi opgemaakte kalkoen- en pompoentaartfoto’s van de feestdag los en voeg wat humor toe aan je Thanksgiving social media posts!

Deze social media posts waarin op humoristische wijze wordt herinnerd aan het genieten van de dag zonder aan de extra feestdagkilo’s te denken, of je pompoentaart eens anders te bekijken zijn een verfrissende manier om de aandacht van potentiële klanten te trekken. Humor is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je posts viraal gaan. Het vergroot het bereik van je social media account en helpt om de merkherinnering te verbeteren.

thanksgiving quote humor
Thanksgiving marketing strategies for hotwheels

Thanksgiving marketing strategies by @Hotwheelsofficial

Promoot je seizoen producten

Als je bedrijf unieke varianten voor het seizoen uitbrengt, of varianten die het hele jaar door beschikbaar zijn maar bijzonder goed passen bij de herfst, dan is Thanksgiving het perfecte moment om ze te presenteren op een manier die samen een set vormen.

Bath and Body Works heeft bijvoorbeeld een post gemaakt met al hun pompoenproducten, van de Pumpkin Pecan Waffles kaars tot de Cinnamon Pumpkin bodylotion.

Hoewel het merk de foto plaatste voor de Nationale Pompoendag, was de timing perfect. Namelijk slechts een paar dagen na Thanksgiving, wanneer iedereen nog steeds denkt aan die heerlijke pompoentaart die ze tijdens de feestdag hebben geproefd.

#nationalpumpkinday #thanksgiving

En zeg nou zelf, wie kan in die tijd items als caramel drizzle, apple cider en spiced cinnamon weerstaan. Dit keer van Spehora.

Thanksgiving marketing voor sociale media

Thanksgiving social media content ideeën voor YouTube

YouTube is het beste platform voor het maken en delen van video’s. Rond feestdagen, en met name tijdens speciale gelegenheden die om eten draaien, wordt er vaker gezocht naar ‘how-to’ video’s. Mensen zijn op zoek naar inspiratie, hulp of nieuwe technieken om hun festiviteiten net dat beetje extra te geven. Dit maakt de periode rond Thanksgiving een uitgelezen kans voor content creators om aan deze vraag te voldoen. Hier zijn enkele Thanksgiving marketing video-ideeën voor YouTube:

 • Een video-rondleiding van je Thanksgiving-maaltijd.
 • Een kooktutorial voor een populair Thanksgiving-gerecht. (Gezien de stijgende vraag naar how-to video’s rond deze tijd, kan dit een echte hit zijn!)
 • Een “dag uit het leven” vlog met alle Thanksgiving-activiteiten die je gaat doen.
 • Een leuke Thanksgiving-thema tag of uitdaging video.

Door in te spelen op de trends en behoeften van het publiek rond de feestdagen, kun je de zichtbaarheid en betrokkenheid van je YouTube-kanaal aanzienlijk vergroten.

Thanksgiving marketing idee: maak gebruik van how-to video’s voor een gerecht.

TikTok Thanksgiving marketing ideeën

TikTok heeft zichzelf snel gevestigd als een van de populairste sociale media platforms, met name vanwege de korte, vermakelijke en creatieve video’s die gebruikers kunnen maken en delen. Rondom speciale gelegenheden, zoals Thanksgiving, is het een geweldige kans om content te creëren die aansluit bij deze feestelijke sfeer. Door de virale aard van TikTok betekent het ook dat een goed uitgevoerde video in een mum van tijd miljoenen views kan bereiken. Hier zijn enkele ideeën voor Thanksgiving-content voor TikTok:

 • Een grappige meme of video met een Thanksgiving-thema. Denk aan typische Thanksgiving-blunders of familiegrappen.
 • Een bericht over waar je dit jaar dankbaar voor bent, misschien in een creatief of muzikaal format.
 • Een Thanksgiving-thema quiz of poll, waarbij je kijkers vraagt om te stemmen op hun favoriete feestgerecht of traditie.
 • Een leuke Thanksgiving-thema dans- of lipsync-uitdaging, waarbij je misschien een bekend feestlied of een populair nummer van het moment gebruikt.

Het unieke aan TikTok is dat het een echt gemeenschapsgevoel bevordert, waarbij gebruikers worden aangemoedigd om te reageren en uitdagingen aan te gaan. Dit maakt het een perfect platform om betrokkenheid te genereren rond speciale gebeurtenissen zoals Thanksgiving.

Bekijk enkele mooie voorbeelden van Thanksgiving trivia.

Thanksgiving Marketing: De aftrap van het feestseizoen

Thanksgiving markeert niet alleen een tijd van dankbaarheid en viering, maar ook de aftrap van het drukste en meest feestelijke marketingseizoen van het jaar. Want direct na Thanksgiving volgen Black Friday en Cyber Monday, en daarna festiviteiten als Sinterklaas en Kerst. Dus deze periode is niet alleen een kans om je omzet te verhogen, maar ook om echte verbindingen met je klanten te smeden en dankbaarheid te uiten.

Door authentieke, creatieve en doordachte marketingcampagnes te voeren, kun je het beste van het seizoen naar voren brengen. Elk van deze gelegenheden biedt unieke kansen om je merk te versterken en de verkoop te stimuleren. Dus, terwijl je je ‘Thanksgiving marketing’-strategieën implementeert, is het ook het perfecte moment om vooruit te plannen voor de komende feestdagen. Ik wens je alvast veel plezier en succes toe!

thanksgiving marketing tips voor nederlandse ondernemers
Delen is lief:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Plan als een Pro met de 2024 Contentkalender in Excel

Vond je deze informatie over Thanksgiving nuttig? Geweldig!

Stel je nu eens voor dat je een heel jaar vol met dit soort waardevolle inhaakmomenten, direct bij de hand hebt! Met de 2024 Social Media Contentkalender heb je meer dan 1950 kansen om je publiek te boeien en te binden, verpakt in een zee van inspiratie.

Zeg vaarwel tegen last-minute post-stress en hallo tegen meer focus! Want met deze marketingkalender belicht je elke facet van je bedrijf, zorg je voor betere samenhang in je posts en raak je je doelgroep meer effectief. Wil je meer impact met je marketing? Kies dan nu voor een bewezen contentstrategie die tijdbesparend is én resultaat oplevert.