Contentkalender in Excel 2024

marketingkalender boordevol inspiratie voor al je social media posts

Steek je veel tijd en energie in je social media, maar merk je dat het niets oplevert? Elke keer is het weer een uitdaging om content te verzinnen voor je social media posts. Maar onder de streep krijg je hoogstens een paar likes. En dat kan best frustrerend zijn.

Stel je eens voor dat je nooit meer zonder inspiratie zit voor je posts. Omdat je een kant-en-klaar contentplan hebt, gebaseerd op een bewezen marketingstrategie. Waarmee je waardevolle content kan bedenken in een handomdraai. Zou dat niet heerlijk zijn?

Want nu ontbreekt het je steeds aan inspiratie voor content op je socials...

De ene dag heb je onwijs veel inspiratie voor een grappige Facebook post, een interessante Insta reel of een vrolijke Tweet. Maar de andere dag blijf je naar je scherm staren en die blinkende cursor in dat lege document. Alsmaar wachtend op inspiratie voor content…

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om je bedrijf “in the picture” te zetten en te houden. Dat je zichtbaar moet zijn en wil zijn. Maar toch is het elke keer weer een uitdaging. 

Wat moet je posten op social media?

Elke. Keer. Weer. 

Je weet vaak niet wat je moet schrijven en hebt het gevoel dat je steeds in herhaling valt. En het bedenken van originele content valt je steeds zwaarder. En ga je dus maar op zoek naar content inspiratie. Je scrolt eindeloos door je Instagram, zoekt uren op Pinterest en Google in de hoop dat je een leuk idee tegenkomt dat jij kan gebruiken. 

Maar dat kost tijd. Heel veel tijd… Social media moet toch leuk zijn, geen dagtaak?

Ik ken het. Veel ondernemers lopen tegen precies hetzelfde aan. Waarschijnlijk zal jij je dan ook herkennen in de onderstaande dingen:

Je wilt geen uren besteden aan social media?

Content creëren (bedenken en uitvoeren van je posts) kost je veel tijd en moeite. En je hebt wel meer te doen... Daarnaast levert het je ook maar bar weinig klanten op. Daarom vraag jij je af of het al die moeite wel waard is.

Er is geen balans in wat je wilt zeggen en je doelgroep wilt zien?

Ondanks dat je weet dat je waardevolle content moet delen, vind je het best moeilijk om de balans te vinden. Is dat wat jij wilt delen op social media ook hetgeen je volgers willen zien? Is het relevant en waardevol genoeg. Zowel voor je doelgroep als voor jouw eigen bedrijf?

Gaat je boodschap van hak op de tak?

Je verkoopt meerdere producten, diensten, of misschien een mix van beide. Daardoor zit er geen structuur of duidelijke samenhang in je social media posts. Met als gevolg dat je volgers geen idee hebben wat je nu precies voor ze kan betekenen.

Je MOET steeds iets posten om maar zichtbaar te zijn?

Goed zichtbaar zijn hangt samen met regelmatig je boodschap laten zien. Maar hierdoor ervaar je onnodig veel druk. Dus je post maar wat, dan heb je dat ook weer gehad. Vervolgens vallen de reacties ook nog eens tegen…

Vind je het lastig om jezelf in de markt te zetten?

Jezelf verkopen vind je toch best een dingetje. Want je weet niet hoe je iemand duidelijk kan maken wat je voor hem of haar kan betekenen. Zonder dat je het gevoel krijgt "daar komt zij weer". Maar je wilt je ook niet in bochten wringen met rare verkooptrucjes die niet bij je passen. Of hetzelfde doen als je collega-ondernemer.

geen-inspiratie-social-media-content-min.jpg

Wel druk bezig, maar geen resultaat

Door de dingen waar je tegenaan loopt voelt het posten op social media als een moetje, niet omdat je het leuk vindt. Bovendien vind je het moeilijk om een duidelijke lijn in je posts te brengen. Daarom probeer je dingen uit, zoekt urenlang naar inspiratie voor content. Om naderhand op het laatste moment wat dingen in elkaar te flansen en hopen dat het voor jou werkt. 

Op die manier ben je wel druk bezig, maar je haalt er geen resultaat uit. Terwijl je juist met social media bezig bent om er meer klanten, naamsbekendheid of omzet uit te halen.

social-media-contentkalender-marketingkalender-excel-content-inspiratie-min.jpg

Gelukkig biedt mijn social media contentkalender in Excel de uitkomst!

Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je geen inspiratie voor content hebt en toch iets moet posten. Want mijn klanten liepen hier ook steeds tegenaan.  Elke. Keer. Opnieuw. 

Om die reden leer ik mijn klanten al meer dan 10 jaar hoe ze aan de hand van een slimme marketingstrategie super easy zelf een contentplan opzetten. Waardoor ze nu precies weten waar ze het over moeten hebben op social media. Daardoor zijn ze goed zichtbaar voor de volgers die ze willen aantrekken. En kunnen ze van die volgers klanten maken.

Elke ondernemer verdient het om gezien te worden

Omdat ik niet elke ondernemer in Nederland en België persoonlijk kan helpen, heb ik diezelfde kennis gebundeld in een digitale marketingkalender met een kant-en-klaar contentplan. Waardoor ook jij in een handomdraai al je posts kan bedenken en klaarstomen om te plaatsen. 

Social media marketing kalender 2024 met een kant-en-klaar contentplan voor 2023 en 2024

Een social media marketing kalender waar je direct mee aan de slag kan!

Nooit meer je afvragen "Hoe maak je een Marketingkalender?" Want deze kant-en-klare contentkalender kan je al gebruiken vanaf oktober 2023 t/m december 2024. Dus je kan meteen beginnen. Wel zo handig!

Contentkalender op basis van I-VALUE principe

Met de inhoud in deze handige contentkalender ga je aan de slag met het "I VALUE YOU"-principe. Dit is een slimme content marketingstrategie die je helpt met een duidelijke structuur voor posts waar je volgers dol op zijn.

Interactie / Interesse

Als je de connectie wilt aangaan op social media, in je blogs of mailings dan zal je ook interesse in de ander moeten tonen. Dat doe je door de interactie aan te gaan. Niet alleen leer je zo beter je publiek kennen, maar je leert ze ook beter begrijpen. En andersom!

Verklaring / Educatie

Nuttige, leerzame en waardevolle content waarvan jouw publiek kan leren (how-to, tips e.d.). Hiermee maak je gebruik van het wederkerigheidspincipe. Daardoor bouw je een gunfactor op. Met als gevolg dat ze je "leuk" gaan vinden en vertrouwen.

Ambitieus / Inspiratie

Bij dit soort content ga je het ideaalplaatje voor je klant visualiseren. Je laat ze zien dat hetgeen zij het allerliefste willen - dat waar je volgers naar streven - ook mogelijk is. Door hun doel tastbaar te maken met inspirerende content die motiveert, trek je ze aan.

Levenscyclus / Connectie

Bij dit soort content ga je de connectie met de ander aan tijdens de klantreis, van mens tot mens. Waarbij je de bewustwording stimuleert zoals dingen waar die tegenaan loopt, persoonlijke informatie deelt en laat zien waar jij voor staat en gaat.

Uniek / Conversie

Natuurlijk wil je jouw eigen aanbod onder de aandacht brengen. Want als de ander niet weet wat je aanbiedt, hoe kan die dan jouw producten of diensten kopen? Daarom deel je merkgerichte content die laat zien wat je voor een ander kan betekenen en aanzet tot actie.

Evergreen / Relevantie

Dit is content die niet alleen nu relevant en nuttig is, maar ook de komende jaren. Dus je deelt waardevolle informatie die je al eerder hebt gemaakt en zorgt voor veel response (likes, comments, shares), en conversies (leads, verkoop). Maar dan in een ander jasje.

Doordat je een mix hebt van verschillende social media content hoef je niet steeds hetzelfde te zeggen. Bovendien zorg je hiermee dat je een online connectie aangaat met de ander. Ook licht je de verschillende kanten uit van je bedrijf en hoe jij meerwaarde kan bieden. Zo word je niet alleen goed zichtbaar. Maar ook heeft je publiek sneller door wat jij voor ze kan betekenen.

Een marketing kalender in excel die voor jou werkt als ondernemer

Stel je eens voor dat...

Deze contentkalender is zo enorm uitgebreid, dat er voor ons veel haakjes en aanknopingspunten zijn te vinden. Dat scheelt enorm veel voorwerk! Tevens zeer praktisch toepasbaar. Ik zeg top!
logo wie is u marketing communicatie adviseur min
Cyriel Hendrix
AgriDirect
Originaliteit, altijd meedenkend en een snelle afhandeling zijn één van de eigenschappen van Ill Graff Design. ZIJ heeft ONS op de kaart gezet wat betreft social media, zowel wat betreft onze websites als ook Facebook.
logo eetcafe partycentrum mareveld restaurant horeca
Marianne Horsmans
Eetcafé & Partycentrum Mareveld

Hoe gaat de Excel Content Kalender jou helpen?

Door te werken met deze social media kalender spaar je niet alleen tijd en hou je een goed overzicht. Maar ook helpt het je om regelmatig te posten, hangen je posts beter samen en zijn ze waardevol voor zowel je doelgroep als je bedrijf. 

Alles in één overzicht

Natuurlijk bevat deze marketingkalender alle vakanties in Nederland en België, heb je een goed overzicht per maand en kan je hem voor alle branches of soort bedrijf gebruiken. Ongeacht of je nu diensten, producten of een mix van de 2 verkoopt. Maar er zit nog meer in!

Handige maandoverzichten met kan-en-klaar-content plan, alsook filterbare lijsten voor beurzen, events e.d.

Kant-en-klaar voor gebruik

Niet alleen het soort posts zijn al voor je opgezet volgens het "I VALUE YOU"-principe, maar ook wat je als idee kan gebruiken voor de post heb ik voor je uitgewerkt.

Gedurende het jaar vul ik de contentkalender steeds verder aan. Inmiddels zijn er al 700+ voorbeeldposts. Daarnaast kan je de laatste versie altijd makkelijk downloaden via de link in je bestelbevestiging.

socialmedia-contentkalender-hashtags-themadagen-contentcreatie-inspiratie-min.jpg

Eindeloos veel inspiratie

Daarbovenop ontvang je van mij een stap-voor-stap handleiding over hoe je de Social Media Contentkalender optimaal kan inzetten voor je contentmarketing.

Ten slotte ontvang je maandelijks per mail tips voor een effectieve contentstrategie;

Eindeloos veel inspiratie voor Social media content

Haal meer uit je bestaande posts​

Doordat je jouw statistieken op een effectieve manier leert bijhouden, weet je precies wat voor jou werkt en wat niet.

Maar ook kan je bestaande posts die je resultaat hebben opgeleverd makkelijker terugvinden. Hierdoor kan je een oude post waarvan je 100% zeker weet dat hij de juiste impact gaat geven opnieuw gebruiken. Je hoeft er alleen nog een kleine draai aan te geven en hoppa! klaar is Kees. Met als gevolg dat je het uiterste haalt uit je content.
Statistieken bijhouden in de contentkalender 2024 om je marketing meer effectief te maken
Hou de statistieken bij in je contentkalender, zodat je jouw online marketingwerkzaamheden, steeds meer effectief maakt.

Met deze slimme marketingkalender zet je jouw social media content strategisch in

Want jouw social media strategie voor 2024 heb ik al in een contentplan voor je uitgewerkt. Zo bespaar jij jezelf enorm veel tijd en frustratie om het zelf allemaal uit te zoeken. Work smarter, not harder! 😉

Slechts € 59 excl. btw

Na je bestelling ontvang je de link voor de contentkalender direct in je mail. Zo kan je er meteen mee aan de slag.

Sjeeeeeeeeezusssss, wat een enorm gevulde marketingkalender boordevol tips, goede uitleg en ideeën. Ik ben er nog niet eens aan toegekomen om alles door te nemen ☺️.
mawagenaar marketing communicatie min
Margot Wagenaar
Marigoy
Eerste blik op de contentkalender in Excel ziet er goed uit, denk dat ik hier zeker gebruik van gaan maken om inspiratie op te doen voor social media berichten.
logo tdohmen audio solvation event business
Tom Dohmen
Audio Solvation

Werkt deze contentkalender ook voor mij als creatieve ondernemer?

Vooral voor creatieve ondernemers is dit een uitkomst. Omdat jij als creatieveling juist geen gebrek hebt aan inspiratie, maar eerder overspoelt wordt met allerlei toffe ideeën waardoor je het spoor al snel bijster raakt. Ik ben er ook zo eentje. 🤭

En als je daarbovenop ook nog eens wordt afgeleid door inspirerende posts van con-collega’s of andere toffe accounts op social media, dan kan dat nogal overweldigend overkomen. Waardoor je al snel niet meer het gevoel hebt dat je authentiek bezig bent óf – nog erger – last krijgt van het imposter syndrome.

Doordat je werkt volgens het “I VALUE YOU” principe, zorg je dat je focus houdt op dat wat het meest belangrijk is. En de voorbeeld posts zorgen dat je de juiste inspiratie krijgt, zonder afgeleid te worden door allerlei “shiny objects”. Zo blijf je lekker in je creatieve zone.

Social media contentkalender in Excel voor 2023 en 2024 volgens het I VALUE YOU principe
Social media contentkalender in Excel voor 2023 en 2024 volgens het I VALUE YOU principe

Meer resultaat met een strategie die voor JOU werkt

Doordat de basis van deze social media kalender opgezet is met een doordachte content strategie, werkt het voor elk soort ondernemer. Ongeacht branche, bedrijfsvorm en het soort producten of diensten dat je verkoopt.

Want het maandelijkse contentplan bevat een goede mix van verschillende soorten content die samen zorgen voor de know-like-trust factor. Zoals o.a. onderwerpen waarmee je jezelf kan promoten, je expertise laat zien alsook je volgers boeit, bindt, amuseert en inspireert. Op die manier maak je alleen nog content die je zichtbaarheid op de juiste manier vergroot.  En behaal je dus ook betere resultaten.

Voor elk soort ondernemer

Ondernemers en bedrijven die deze marketingkalender al gebruiken;

schoonheidssalons, grafisch vormgevers, restaurants, verzekeringsagenten, personal trainers, voedingscoaches, online marketeers, webshop eigenaars, kinderdagopvang, webdesigners, fotografen, kledingwinkels, en meer…

Voor elk soort online kanaal

Het maakt niet uit of je veel of weinig volgers hebt. Of je de social media kalender wilt gebruiken voor Instagram, Facebook, LinkedIn, je blog of je nieuwsbrief. Want de contentkalender in Excel is voor elk online kanaal geschikt. 

Niet alleen dat, maar ook zijn de content ideeën van deze social media kalender voor elk type content toepasbaar! Zoals posts, tweets, stories, reels, blogs en/of video’s.

Makkelijk in gebruik

Hoe ziet een Contentplanning eruit? Nou, deze social media kalender is geen ingewikkeld Excel-bestand waar je niets van begrijpt. Maar het is een handig, intuïtief, overzichtelijk werkboek verdeeld over verschillende tabbladen.

Zo krijg je een mooi overzicht van welke content er onderling samenhangend is en ben je effectiever bezig. Bovendien kan je zo echt naar iets toe werken.

Hou meer tijd over

Door een contentkalender bij te houden kun je vooruit plannen, je werk indelen en multitasken vermijden. Ook kan je al jouw creatieve hersenspinsels opslaan voor een later moment in de handige templates.

Hierdoor ben je minder hap-snap bezig. Bovendien ervaar je minder last-minute stress, kan je gedag zeggen tegen late nachten of onderbroken vakantietijd. En hou je meer tijd over voor andere leuke dingen.

Eenvoudig om te hergebruiken

Omdat deze contentkalender in Excel is opgezet, zonder beperkingen, kan je hem eenvoudig opnieuw gebruiken voor het jaar erop, en het jaar daarop enz…

Op die manier hoef je slechts eenmalig een kleine investering te doen, die je jaar in jaar uit wat oplevert.

Altijd up-to-date

Elke 25e van de maand ontvang je van mij gratis een mail met data die gewijzigd zijn ivm COVID of andere belangrijke momenten.

Daarnaast vul ik de inspiratie-posts regelmatig aan met nieuwe ideeën en word jouw “contentbank” steeds groter.

Bestel hem nu voor € 59 excl. btw

Veel gestelde vragen al beantwoord

Een contentkalender, ook wel marketingkalender genoemd, is een soort schema waarin je overzichtelijk maakt welke berichten of verhalen je wilt delen op platformen zoals je website, blog of sociale media. Deze marketingkalender heeft meerdere functies:

  1. Inspiratie en Diversiteit: Het helpt je om steeds nieuwe en verschillende ideeën te bedenken voor je berichten, zodat je niet continu hetzelfde verhaal vertelt. Dit stelt je in staat om alle aspecten van je bedrijf te belichten en aan je doelgroep te laten zien wat je voor hen kan betekenen.

  2. Focus, Overzicht en Structuur: De kalender zorgt ervoor dat wat je deelt goed op elkaar aansluit. Dit geeft niet alleen een helder beeld voor jezelf maar zorgt ook voor een consistente ervaring voor je publiek.

  3. Know-Like-Trust Factor: Door regelmatig en gestructureerd waardevolle content te delen, bouw je aan de know-like-trust factor. Hiermee leren mensen je bedrijf beter kennen, gaan ze je waarderen en, belangrijker nog, vertrouwen. Dit vertrouwen is essentieel voor het stimuleren van verkopen.

Door het gebruik van deze kalender zorg je dus dat je effectiever communiceert, een sterkere band met je doelgroep opbouwt en uiteindelijk je verkoopdoelen beter kunt bereiken.

Deze contentkalender is bedoeld voor iedereen – of je nu een ZZP’er, een klein bedrijf of een grotere organisatie hebt – die op een gestructureerde manier content wil plannen en delen. Of je nu artikelen voor je website, berichten voor sociale media of andere soorten content wilt organiseren, deze kalender helpt je om overzicht te houden, inspiratie op te doen en consistent te blijven in je communicatie. Het is een ideaal hulpmiddel voor ondernemers die hun zichtbaarheid willen vergroten, meer resultaat willen halen uit hun marketinginspanningen en een sterkere relatie met hun doelgroep willen opbouwen.

De social media contentkalender loopt van 1 oktober 2023 tot en met 1 december 2024. Dus net iets langer dan een jaar.

De contentkalender is specifiek opgezet voor Excel vanwege bepaalde functionaliteiten. Hoewel je de kalender in Google Sheets kunt openen, is het mogelijk dat sommige functies niet werken zoals bedoeld. Als je echter een voorkeur hebt voor Google Sheets, kan ik de kalender voor je omzetten naar een versie met platte tekst. Laat het me vooraf even weten!

Natuurlijk kun je de contentkalender aanpassen aan jouw eigen behoeften en frequentie! Hoewel de kalender suggesties biedt voor elke dag van de week, betekent dit niet dat je elke dag moet posten. Dankzij het ‘I VALUE YOU’ marketingprincipe heeft elke dag van de week een specifieke kleur die correspondeert met een categorie post. Als je ervoor kiest om slechts drie keer per week te posten, kun je bijvoorbeeld de eerste week drie verschillende kleuren (categorieën) kiezen en de volgende week drie andere. Door dit te doen, zorg je ervoor dat je content gevarieerd en boeiend blijft, ongeacht de frequentie waarmee je post. Zo kun je de structuur en de aanbevelingen van de kalender volgen, maar op een manier die het beste past bij jouw planning en strategie. Wel zo handig!

Zeker! Omdat de kalender zonder beperkingen komt, heb je alle vrijheid om hem aan te passen aan jouw merk. Dit betekent dat je eenvoudig je bedrijfslogo, kleuren of andere branding-elementen kunt toevoegen. Zo kun je de kalender echt eigen maken!

Zodra je de contentkalender hebt besteld, ontvang je automatisch een downloadlink in je mailbox. Hiermee krijg je toegang tot de kalender. Maar dat is nog niet alles! Bij je download zit ook een handig ‘how-to’ document om je op weg te helpen. En om ervoor te zorgen dat je écht het maximale uit je nieuwe contentkalender haalt, stuur ik je na een paar dagen een reeks mails.

Handige tips voor een effectieve contentstrategie

Deze mails bevatten stap voor stap begeleiding, waardevolle tips, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen. Denk hierbij aan thema’s zoals het duidelijk overbrengen van je waardepropositie, het opstellen van een klantprofiel zodat je jouw ideale klanten aantrekt, het inzicht krijgen in wat je potentiële klanten graag willen horen/lezen/zien, en hoe je dit omvormt tot een boodschap die echt impact maakt. Kortom, je krijgt alle tools en inzichten om succesvol aan de slag te gaan met je contentplanning!

Nee, ik bied geen kortingen aan. Ongeacht of je een zzp’er bent of een groter bedrijf vertegenwoordigt, je hebt slechts één licentie per bedrijf nodig om de contentkalender te gebruiken. Dit maakt het proces eenvoudiger en transparanter voor iedereen. Ik hanteer uit principe geen kortingen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Wel zo fijn!

Met deze contentkalender in Excel kun je niet direct berichten plaatsen. Het is een hulpmiddel om je te helpen met ideeën, de juiste focus te behouden en structuur aan te brengen in je planning.

De contentkalender in excel is zo ontworpen dat je hem in principe slechts één keer hoeft aan te schaffen en elk jaar opnieuw kunt gebruiken. Ik heb er bewust voor gekozen om er geen beperkingen op te zetten. Bovendien update ik elke 25e van de maand speciale dagen, beurzen en evenementen waarvan je een mail ontvangt in je mailbox. De geüpdatete marketingkalender kun je vervolgens eenvoudig downloaden via de orderlink in je bestelbevestiging. Dus geen zorgen, je bent altijd up-to-date met de nieuwste informatie! Wel is het belangrijk om te weten dat als je de kalender elk jaar zelf wilt aanpassen, enige kennis van Excel-formules vereist is.

Ik weet dat sommige ondernemers de voorkeur geven aan het werken op papier. Hoewel je natuurlijk elke maand je contentplan vanuit de digitale contentkalender kunt printen, heb ik voor die ondernemers een speciaal alternatief ontwikkeld: de Spark it Up contentplanner. Dit is een ongedateerde planner die je helpt om op dezelfde gestructureerde manier je content te plannen, maar dan op papier. En om het nog leuker en overzichtelijker te maken, krijg je er stickers bij! Zo kun je op een visuele en creatieve manier je contentstrategie tot leven brengen.