Brand coach ill graff design - Focus academie & store

Safer Internet Day – veiliger internetten

Safer Internet Day - veiliger internetten

Wat is Safer Internet Day – veiliger internetten ?

In de loop der jaren is Safer Internet Day uitgegroeid tot een belangrijk evenement op de online veiligheidskalender. Begonnen als een initiatief van het SafeBorders-project van de EU in 2004 en overgenomen door het Insafe-netwerk als een van de eerste promotie acties in 2005, is Safer Internet Day buiten zijn traditionele geografische zone gegroeid en wordt het nu gevierd in ongeveer 180 landen en gebieden over de hele wereld.

Van cyberpesten tot sociale netwerken tot digitale identiteit, elk jaar is Safer Internet Day bedoeld om mensen bewust te maken van opkomende online problemen en actuele zorgen.

In Nederland vormen ECP (waar de website  Veiliginternetten.nl is ondergebracht), het  Expertisebureau Online Kindermisbruik  en  Netwerk Mediawijsheid  het Safer Internet Centre. Zij vragen in Nederland aandacht voor deze veiliger internet dag op de zevende dinsdag van het jaar.

Hoe pas je het toe in je marketing?

Elke februari is Safer Internet Day een kans voor miljoenen mensen over de hele wereld om het bewustzijn van de online veiligheid en het welzijn van kinderen en jongeren te vergroten. Ondernemers groot en klein kunnen door hun marketingcampagnes helpen het wereldwijde bereik van Safer Internet Day te vergroten. Zodat het internet voor iedereen veiliger, respectvoller en fijner wordt.

Deze inhoud is voor alleen voor Contentbank membership abonnees.

Wil jij toffe marketing ideeën zoals deze voor je webshop, social media posts of mailings altijd bij de hand hebben? Meld je dan aan als abonnee en profiteer van een arsenaal aan marketing inspiratie voor jouw bedrijf voor extra laag bedrag ter introductie. Zowel voor producten als voor diensten.

Login of Meld je aan