Brand coach ill graff design - Focus academie & store

National Wear Red Day #REDFEB #WearRedDay

Wear red day - hartstichting

Wat is National Wear Red Day #REDFEB #WearRedDay ?

National Wear Red Day wordt jaarlijks gevierd op de eerste vrijdag van de maand februari in de VS. Dit is een feestdag waarop mannen en vrouwen de kleur rood dragen om het bewustzijn te vergroten over het grootste gezondheidsprobleem dat Amerikaanse vrouwen treft: hartaandoeningen.

Het is ook een dag waarop vrouwen worden aangemoedigd om hun vijf belangrijkste gezondheidscijfers te achterhalen: totaal cholesterol, HDL-cholesterol, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en BMI (Body Mass Index). Namelijk als je als vrouw deze cijfers kent, kan je ook het risico verlagen door de juiste maatregelen te nemen.

Deze feestdag is helemaal terug te voeren tot 2002. Toen werd de dag ingesteld door de American Heart Association en het National Heart, Lung and Blood Institute. Sinds de start heeft deze campagne elk jaar steeds een groter publiek bereikt. En wordt het steeds vaker in andere landen gebruikt om marketingcampagnes te voeren rond dit thema.

Hoe pas je het toe in je marketing?

National Wear Red Day wil het bewustzijn over hartaandoeningen bij vrouwen vergroten. Op deze dag draag je rood als teken van solidariteit tegen de strijd tegen hartziekten en beroertes. Het doel van marketingcampagnes op deze dag is bewustwording te creëren en verandering in gang te zetten.

Deze inhoud is voor alleen voor Contentbank membership abonnees.

Wil jij toffe marketing ideeën zoals deze voor je webshop, social media posts of mailings altijd bij de hand hebben? Meld je dan aan als abonnee en profiteer van een arsenaal aan marketing inspiratie voor jouw bedrijf voor extra laag bedrag ter introductie. Zowel voor producten als voor diensten.

Login of Meld je aan