Ontdek de kracht van jouw merk met een Brandscan

Wil je weten hoe jouw merk ervoor staat? Of ben je op zoek naar manieren om de aantrekkingskracht van je bedrijf te vergroten en de juiste klanten aan te trekken? Met een Brandscan help ik je graag om het ware potentieel van je merk te ontdekken.

Ik geef je een dieper inzicht in hoe mensen jouw merk ervaren en voorzie je van praktische tips om een sterke connectie met je doelgroep te creëren. Waardoor ze ze sneller “JA” zeggen tegen jouw aanbod.

Ontdek de kracht van jouw merk met een Brandscan

Hoe ervaart je doelgroep je huidige merk?

Of je het leuk vindt of niet, de gedachten en gevoelens die mensen hebben over jouw merk, product, dienst of organisatie hebben directe invloed op je financiële resultaten. Daarom is het essentieel om goed zichtbaar, vindbaar en herkenbaar te zijn. Misschien heb je al een blog opgezet, een website gelanceerd, ben je actief op social media, verspreid je flyers in de buurt en verzamel je e-mailadressen met een gratis weggever.

Maar zelfs als je constant in de schijnwerpers staat, betekent dit niet automatisch dat mensen je herkennen of begrijpen wat je precies voor hen kunt betekenen.

Weet jouw doelgroep eigenlijk wel waarom ze juist bij jou moeten zijn?

Toch blijft het aantrekken van klanten een uitdaging

Ondanks alle tijd en moeite die je in je marketing steekt, blijft het lastig om klanten aan te trekken en op regelmatige basis resultaat te zien. 

Heb je ooit stilgestaan bij hoe je overkomt op potentiële klanten? Soms kan het zijn dat je je focust op de verkeerde aspecten, waardoor je niet de gewenste klanten aantrekt.

Stel jezelf eens deze vragen:

  • Begrijpen mensen direct wat je te bieden hebt en wat het hen oplevert?
  • Roept jouw communicatie de juiste associaties en gevoelens op?
  • Komt de uitstraling en sfeer die je wilt overbrengen overeen met de look en feel die je gebruikt?
  • Hoe komt jouw boodschap over op sociale media, je website of in je nieuwsbrief?
  • Laat je zien waarom jij de betere keuze bent dan andere ondernemers?
  • Is er een duidelijke samenhang tussen al je communicatiemateriaal, zoals een Instagram-post, visitekaartje, flyer en je website?
  • Spreek je jouw doelgroep op de juiste manier aan, zodat ze zich aangesproken voelen?
  • Sluit je huidige reputatie aan bij het imago dat je wilt uitstralen?
  • Ben je herkenbaar en blijf je bij mensen hangen?
Brandscan: vergroot de aantrekkingskracht van je merk

The devil is in the details

Ze zeggen weleens dat de details het verschil maken. Wanneer jij er namelijk niet persoonlijk bij bent om alles toe te lichten, moeten potentiële klanten op alle vlakken voelen dat het klopt.

Je doelgroep moet ervaren dat je hen begrijpt, waardoor je bevestigt dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Op die manier bouw je vertrouwen op en laat je de vonk overspringen naar jouw merk.

Ben je benieuwd hoe jouw merk er voor staat?

Wanneer je niet goed weet hoe je jouw doelgroep aanspreekt of je boodschap op een pakkende manier verteld, loop je potentiele klanten mis. Daarnaast bestaat de kans dat je veel tijd en moeite steekt in dingen die je niet het gewenste resultaat opleveren. Daarom heb ik de Brandscan ontwikkeld. 

Waarin we samen in 90 minuten je merk onder de loep nemen. We zoomen even uit en gaan terug naar de basis. En lopen in grote lijnen na hoe passend en effectief jouw huidige branding momenteel is opgezet.  Er wordt gekeken of mensen snappen en voelen wie jij werkelijk bent, wat je nou eigenlijk doet en waarom ze bij jou moeten zijn.

Niet alleen ontdek je met de Brandscan of je de klanten aantrekt die je wilt hebben en ze aanspreekt op de juiste manier. Maar ook hoe je er nu voor staat en waar je meer focus kan aanbrengen in je merk en marketing voor een optimale merkbeleving.

Want stel je nou eens voor dat...

personal-branding-coach-merkstrategie-marketing-limburg.png

Je het perfecte merk hebt gecreëerd.

Een merk dat je op regelmatige basis de klanten brengt waar je blij van wordt. Je voelt gewoon de positieve vibes stromen. Want al je inspanningen beginnen eindelijk hun vruchten af te werpen. Je merk is super herkenbaar en laat meteen zien wat je te bieden hebt. Mensen snappen direct hoe jij hen kunt helpen en welke voordelen je voor ze in petto hebt.

Jouw boodschap je doelgroep gericht raakt.

Want jouw marketing en communicatie roepen precies de juiste reacties en gevoelens op. Het wekt vertrouwen en maakt mensen duidelijk dat jij de persoon bent waar ze moeten zijn. Of het nu gaat om je social media-posts, je website of je nieuwsbrief, je boodschap komt helder en overtuigend over. Je weet precies hoe je jouw doelgroep moet aanspreken en een sterke connectie moet maken.

Potentiële klanten als vanzelf voor jouw merk kiezen.

Geen gedoe meer met het aantrekken van de juiste klanten of beknibbelen op de prijs. In plaats daarvan stromen er waardevolle leads binnen die dolenthousiast zijn over wat jij te bieden hebt.

Je de resultaten krijgt die je voor ogen hebt.

Omdat je merk al het zware werk voor je doet, leveren de moeite, energie, tijd en geld die je in je marketing steekt, eindelijk écht resultaat op. Waardoor jij meer tijd overhoudt om te doen waar je echt van houdt, namelijk je vak uitoefenen. 

Klinkt best geweldig, toch? Stap ook in dit prachtige toekomstbeeld en boek nu jouw Brandscan! 

Muriel geeft duidelijke tips die gericht zijn op jouw specifieke situatie. In mijn geval vond ik het fijn dat ze het vanuit een creatieve kant kon bekijken. Ik heb nu een duidelijke analyse van mijn bedrijf en goede tips waar ik mee aan de slag kan.
beckflash fotografie website ontwerp fotograaf 1
Andrea Beckers
Fotograaf bij BeckFlash Fotografie
Hartstikke leuk open gesprek gevoerd over hoe en vooral ook waarheen ik wil en kan groeien. Muriel heeft veel scherpe inzichten en samen zijn we tot inzichten gekomen die ik alleen niet bereikt had (of pas veel later). Dankzij Muriel weet ik nu waar ik mijn focus op kan leggen en tevens de bevestiging dat ik ook al goed op weg ben. Bedankt!
Rick Broers
Startende ondernemer

Voor wie is de Brandscan interessant?

Je zoekt iemand die je helpt om de juiste keuzes te maken, die je de weg wijst en helpt om prioriteiten te stellen. Een merk- en marketingcoach waarmee je samen een stevige basis onder je bedrijf kunt leggen.

De brandscan is precies wat je nodig hebt als je met de volgende vragen zit:

Als je met een of meer van deze vragen worstelt, dan is de Brandscan bedoeld voor jou. Want een Brandscan kan je helpen om inzicht te krijgen in hoe jouw merk momenteel wordt ervaren en waar mogelijke knelpunten liggen.

Wacht niet langer en neem de stap om je merk te versterken en de juiste klanten aan te trekken. Vraag de Brandscan aan en dan gaan we samen aan de slag om jouw merk beter te laten aansluiten op wie jij bent en de doelgroep die je wilt bereiken.

De uitstraling van je merk verbeteren en meer klanten aantrekken

Brandscan: Versterk je merk en verbeter de merkbeleving

In 90 minuten nemen we jouw merk- en marketingstrategie, merkbeleving en visuele identiteit grondig onder de loep. We analyseren jouw belangrijkste communicatiemiddelen, zoals je website, social media, blog en mailings, op consistentie, herkenbaarheid, doeltreffendheid en merkbeleving. We willen ervoor zorgen dat mensen begrijpen en voelen wie je werkelijk bent, wat je precies doet en waarom ze bij jou moeten zijn.

Vervolgens kan je op basis van de Brandscan gerichte acties ondernemen om je merk te versterken en beter aan te laten sluiten bij de behoeften en verwachtingen van je doelgroep. Deze analyse kan zowel in een persoonlijke 1-op-1 coaching sessie zijn (in Limburg) als via videobellen worden doorgevoerd.

Inzicht in klantbeleving en identificatie van sterke en zwakke punten

Je krijgt een duidelijk beeld van hoe jouw merk momenteel wordt ervaren door je doelgroep. Dit helpt je te begrijpen welke aspecten van je merk goed werken en welke verbeterd moeten worden. Ook onthult een Brandscan de sterke punten van je merk die je kunt benutten en de zwakke punten die je kunt verbeteren. Dit stelt je in staat om je merkstrategie aan te passen en je concurrentievoordeel te vergroten.

Consistentie in merkuitingen zorgt voor herkenbaarheid

Door te kijken naar je visuele uitingen, communicatiematerialen en boodschappen, kunnen we ervoor zorgen dat je consistent bent en de gewenste uitstraling en boodschap overbrengt. Consistentie draagt bij namelijk bij aan een sterk en herkenbaar merk. Daarom is het belangrijk om te beoordelen hoe jouw merk op alle kanalen communiceert. Worden lettertypes, kleuren, patronen en vormen op een consistente manier toegepast? Is de 'tone of voice' en de manier van aanspreken (u, jij) consistent? Wordt je boodschap op dezelfde manier gecommuniceerd?

Optimaliseer de doeltreffendheid van je communicatie en kanaalkeuze

Daarnaast is het essentieel om de doeltreffendheid van je communicatie te evalueren. Sluiten jouw teksten en beeldmateriaal aan bij jou en de doelgroep die je wilt bereiken? Is er een goede balans tussen beeld en tekst? Ben je herkenbaar, onderscheidend en blijf je in het geheugen hangen? Is de content die je deelt waardevol en inspirerend voor je doelgroep (en voor zoekmachines zoals Google)? Zijn de juiste communicatieve aspecten in je boodschap aanwezig? Is de tekst helder en afgestemd op de doelgroep?

Bovendien is het belangrijk om de meest geschikte kanalen te identificeren om je doelgroep te bereiken. Welke kanalen zijn het meest effectief en efficiënt om je boodschap over te brengen? Door deze aspecten te analyseren en waar nodig aan te passen, kun je ervoor zorgen dat je communicatie doeltreffend is en de gewenste resultaten oplevert.

Merkbeleving - de manier waarop klanten jouw merk ervaren

Door te begrijpen hoe je merk wordt ervaren, kun je de klantbeleving verbeteren. Dit omvat alle touchpoints langs de klantreis waar je doelgroep in contact komt met je merk. Denk aan bijvoorbeld de reputatie die je hebt volgens online reviews en sociale media. Kom je over zoals je wilt overkomen? Heb je een website met een fijne gebruikerservaring? En stralen je communicatiemiddelen uit dat jij begrijpt wat jouw klanten voelen, denken en ervaren wanneer ze op je website, Instagram, Facebook, enzovoort komen?

Duidelijke richtlijnen voor gerichte merk- en marketingfocus

Na de Brandscan ontvang je een helder overzicht van de belangrijkste bevindingen. Dit advies bevat ook voorbeelden van gerichte verbeteringen die je zelf kunt doorvoeren (of kunt delen met je ontwerper/website-ontwikkelaar). Zo heb je een duidelijke richtlijn met aandachtspunten waarmee je de aantrekkingskracht van jouw merk doelgericht kunt verbeteren. Als je liever samen de aanpassingen wilt doorvoeren, gebruiken we het advies als leidraad voor een herpositionering van je merk in combinatie met het merk- en marketingstrategietraject.

Ik vond de sparringsessie met Muriel erg prettig. Ze denkt goed mee en heeft leuke tips waar ik mee aan de slag kan. Wat ik ook erg prettig vind is dat Muriel je met het totale concept van je bedrijf behulpzaam kan zijn. Heel erg bedankt!
isja jewes rilana Copy
Rilana
Isja Jewels – Handgemaakte, unieke en persoonlijke sieraden
Muriel heeft mij heel goed geholpen met structuur brengen in de manier waarop ik mijn verhaal het beste online kan communiceren. Haar vermogen om goed te luisteren naar mijn wensen en zich kunnen inleven in mijn onderneming, mijn klant en de markt maakte dit proces heel plezierig. Ze laat je zelf nadenken en stelt kritische vragen op het juiste moment. Nu weet ik precies wat ik moet doen om de communicatie van mijn bedrijf naar een next level te tillen.
logo designstudio jh 1
Jeffrey Heiligers
The Future Prospects Lab - Design consultant

Wat levert de Brandscan je op?

Een frisse blik kan meer opMERKen, dan wanneer je er zelf naar kijkt. Als brandcoach weet ik waar jouw doelgroep naar zoekt en hoe je die klik kunt maken, zelfs via een beeldscherm. Want vaak weten ondernemers wel dat ze iets moeten doen, maar niet waar de focus moet liggen om echt resultaat te behalen.

Door de Brandscan uit te voeren, kunnen we beter bepalen wat er echt nodig is en waar de prioriteiten moeten liggen.

Als je dit niet doet, loop je het risico tijd en geld te besteden aan “verkeerde” zaken. Waardoor je niet verder komt en de resultaten nooit worden wat je had gehoopt. Denk bijvoorbeeld aan adverteren in een tijdschrift dat je doelgroep niet leest. Het drukken van brochures terwijl je doelgroep liever informatie op hun telefoon of laptop bekijkt. Of het investeren in dure Google AdWords-campagnes terwijl je website niet de informatie biedt waar je doelgroep naar op zoek is.

Pas wanneer duidelijk is voor wie je het doet en welke aanpassingen nodig zijn, kunnen we een slimme aanpak bedenken om je bedrijf daadwerkelijk te laten groeien. En kan je een verstandig budget opstellen, zonder dat je geld over de spreekwoordelijke balk smijt.

Zelfs de kleinste aanpassingen die je na de Brandscan doorvoert, zullen een wereld van verschil maken. Want ze creëren een mooie samenhang tussen al je communicatiekanalen.

Het geheel wordt duidelijker, overzichtelijker en mensen vinden sneller wat ze zoeken.

Op die manier helpt een Brandscan je de relevantie, meerwaarde en reputatie van je merk te verbeteren. Je merk sluit beter aan bij wie jij bent en waar je voor staat. Bovendien trek je gerichter de klanten aan die je wilt hebben, wordt je aanbod duidelijker en begrijpen mensen wat je voor hen kunt betekenen. Dit resulteert in meer positieve reacties op je aanbod en uiteindelijk in betere resultaten.

Ontdek de ware aantrekkingskracht van je merk, met een Brandscan

Ontdek de ware aantrekkingskracht van je merk met de Brandscan!

Ben je benieuwd hoe je de aantrekkingskracht van je merk kunt verbeteren? Zodat je jouw klanten raakt in hoofd, hart en ziel en nooit meer hoeft te twijfelen over waar je voor staat of hoe je dit naar buiten brengt? Vraag dan nu de Brandscan aan!

Met de Brandscan krijg je een helder inzicht in wat je nu uitstraalt en een duidelijke focus op hoe en waar je direct verbeteringen kunt aanbrengen voor je merk. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen aantrekkelijker wordt voor de allerbeste klanten en ze op de juiste manier aanspreekt, maar ook in de toekomst makkelijker marketingkeuzes kunt maken en consistent werkt aan de koers en uitstraling van jouw merk.

De investering voor een Brandscan is eenmalig

€ 279 excl. btw

En als je ervoor kiest om samen met mij het (re)branding traject aan te gaan, krijg je de investering van de Brandscan van mij terug!

Dus grijp deze kans om de kracht van je merk te ontdekken en boek nu jouw Brandscan!