Meer omzet in je webshop? Zorg dan dat je doelgroep helder is

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Meer omzet in je webshop? Bepaal je doelgroep

Waar gaat dit DIY artikel over?

Elke webwinkelier zal je vertellen dat ze meer bestellingen willen. Maar hoe haal je meer omzet uit je webshop? Nu kan je wel meer producten toevoegen of je webshop sneller maken. Toch wordt er vaak een specifiek ding over het hoofd gezien; namelijk je doelgroep! Dat is immers de groep die ervoor zorgt dat je meer omzet in je webshop krijgt.

En als je doelgroep niet goed is afgebakend, word het nog een hele kluif om je webshop marketing op orde te krijgen. Want op wie ga jij je dan richten? Daarom 5 simpele tips om de doelgroep voor je webshop te bepalen.

Hoe pas je het toe in je marketing?

Ongeacht welk soort bedrijf je ook runt, om succesvol te zijn (of te worden) moet jij je doelgroep helder hebben. En afbakenen. Zeker als webwinkel eigenaar is dit van belang. Want WIE zorgt er precies voor meer omzet in je webshop? Precies, dat is je doelgroep! Dus dan kan je ze maar beter kennen…

Weet jij bijvoorbeeld precies voor wie jouw producten zijn bedoeld ? Of wie er echt niet zonder de producten uit je assortiment kan?

Nu kan je wel trots zeggen: iedereen.
Maar de werkelijkheid is vaak anders…

Verkoop je alles voor iedereen, dan verkoop je eigenlijk niks voor niemand

Een voorbeeld dat je misschien herkent: iemand maakt prachtige sieraden en besluit deze te verkopen in een eigen webshop. Er is steeds minder tijd om de sieraden te ontwerpen en te maken, dus na een tijdje wordt de collectie aangevuld met ingekochte sieraden. Nog steeds uniek en bijzonder, maar niet meer handgemaakt.

Oké, tot zover geen probleem.

Tijdens het inkopen komt de eigenaresse prachtige woonaccessoires tegen. “Die zouden mijn klanten helemaal geweldig vinden”. En hop, er wordt een aparte categorie in de webwinkel aangemaakt.

Waarom nou toch? Wat hebben woonaccessoires te maken met sieraden?

Helemaal niks als je het mij vraagt.

Doelgroep bepalen voor je webshop voor meer omzet

Maar waarom moeten ze dan samen in een webwinkel?

Je klant begrijpt dat niet. Jouw klanten komen bij jou door de bijzondere sieraden die je maakt, niet voor die schattige kandelaars of hippe sleutelrekjes die je ook nog verkoopt. Daarvoor gaan ze wel naar een woon-webwinkel.

Hierdoor kan het dus gebeuren dat je op een gegeven moment ontzettend veel producten in je webwinkel hebt, maar ondertussen niks verkoopt. Dus je verkoopt alles voor iedereen, maar niemand snapt er nog iets van. Zwaai maar dag met je handje naar die meer omzet in je webshop. Want dit wordt ’em niet.

Maak het jezelf makkelijk en bepaal je doelgroep

Want als jij je doelgroep niet goed afgebakend hebt, wordt de marketing voor je webwinkel een hels karwei. Je moet dan IEDEREEN zien te bereiken. En dan maar hopen dat jouw boodschap terecht komt bij degenen die het interesseert.

Je moet bijvoorbeeld op honderden zoekwoorden vindbaar zijn. Niet alleen op de handgemaakte sieraden, maar ook op kandelaars, kussens, lampen en sleutelrekjes bijvoorbeeld.

En dat kost je tijd. Heel veel tijd. Tijd die je beter kunt besteden.

Tuurlijk kan je ook starten met adverteren. Maar waar dan? Waar zitten jouw toekomstige klanten? Als je niet eens weet WIE je potentiële klanten zijn, kun je ook niet uitzoeken waar ze zich bevinden. En haal je alles BEHALVE maximaal resultaat uit je dure advertentie.

Meer omzet halen? Doelgroep bepalen!
Meer omzet halen? Doelgroep bepalen!

In 5 stappen je doelgroep bepalen

Je doelgroep bepalen is niet moeilijk. Het kost wellicht wat van je tijd. Maar dit gaat je zo goed helpen dat je hier gewoon tijd voor MOET maken. In 5 stappen weet jij precies wie je doelgroep is en hoe je hen kunt bereiken.

Stap 1. Specificeer op basis van kenmerken

Verkoop je producten voor mannen, vrouwen, ouders, stellen, alleenstaanden, ondernemers of …? In welke leeftijdscategorie vallen de mensen die jouw producten kopen? Waar wonen ze? Hebben ze veel te besteden of juist niet? Welke opleiding hebben ze gehad (ofwel welk denkniveau hebben ze?) Bedenk alles dat relevant kan zijn.

Stap 2. Maak een klantenanalyse

Bepaal de gemeenschappelijke eigenschappen van mensen die in de doelgroep vallen. Hebben ze een bepaalde hobby bijvoorbeeld, of hebben ze allemaal kinderen in een bepaalde leeftijd? Zijn er waarden die ze belangrijk vinden? Hoe brengen ze hun tijd door? Kunnen ze jouw producten wel betalen en hebben ze het er voor over? Dit brengt mij meteen bij stap 3.

Stap 3. Bepaal de behoeften van je doelgroep

Vraag jezelf af waarom mensen jouw producten kopen. Lossen ze een probleem op of geven je producten een bepaalde status? Onderzoek ook wat de behoeften zijn van deze mensen en hoe je daar met jouw producten op in kan spelen.

Stap 4. Onderzoek waar jouw doelgroep zich bevindt

Welke bladen lezen ze, op welke social media kanalen zijn ze actief, welke websites en blogs bezoeken ze? Misschien zijn er ook (offline) evenementen die jouw doelgroep bezoekt. Zoek uit hoe en waar je jouw doelgroep kunt bereiken.

Stap 5. Doe een marktonderzoek

Je doelgroep begint al aardig vorm te krijgen. Onderzoek nu of jouw doelgroep wel groot genoeg is om een succesvolle webwinkel op te kunnen bouwen (en die meer omzet in je webshop kan halen). Doe hiervoor een marktonderzoek of stel zelf een enquête op die je stuurt naar je bestaande klanten. Onderzoek of er voldoende vraag is naar jouw producten.

Wil je meer klanten aantrekken? Ontdek hoe je dit goed aanpakt tijdens het gratis webinar: verover het hart van je ideale klant

Kan je hier toch wat hulp bij gebruiken?

Dan doen we het toch samen tijdens mijn gratis webinar dat ik elke 2 maanden geef?

Waarin je leert dat je niet met hagel hoeft te schieten in de hoop dat je iemand raakt met je marketingacties. En waarom je niet bang hoeft te zijn om iemand uit te sluiten door je doelgroep af te bakenen.

Maar ook gaan we hierin een aantal lagen dieper dan je algemene doelgroep. Waardoor je de ander – jouw ideale klant binnen je doelgroep – echt leert kennen. En ze beter leert aanspreken.

Bovendien is het helemaal gratis! Nou ja… bijna dan.

Want het kost een uurtje van je tijd. Maar ik kan je garanderen dat dit jouw tijd dubbel en dwars waard zal zijn en flink wat aha-momenten zal opleveren. Naast dat je straks meer omzet in je webshop zal behalen. 😎

⁠Denk je nou… hey dat is wat voor mij! 🙋

Dan kan jij meer informatie lezen en je direct aanmelden via die mooie rode button hieronder. Zou leuk zijn als je erbij bent.

Delen is lief:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp