Kom in de kas

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Inhaken op Kom in de kas

Wat is Kom in de kas ?

Tijdens Kom in de kas openen meer dan 200 verschillende glastuinders door heel Nederland de deuren van hun kassen. Deze glastuinders (telers van groenten, bloemen, planten en fruit) laten trots zien welke mooie producten zij telen en hoe ze dit doen. Het zijn leuke en ook zeker leerzame dagen voor jong en oud.

In 1977 werd voor het eerst de naam ‘Kom in de Kas’ officieel gevierd. Sindsdien trekt dit evenement jaarlijks heel veel bezoekers die graag eens een kijkje willen nemen in de mysterieuze kassen langs de weg. Na een recordaantal van 228.000 bezoekers in het jubileumjaar 2002, steeg Kom in de Kas naar de respectabele achtste plaats van de Top 10 Landelijke Evenementen (ReSpons Evenementen Top 100 2003). 

Hoe pas je het toe in je marketing?

De wereldwijde glastuinbouw is enorm, maar ons kleine landje ligt ver voorop als het gaat om efficiëntie. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek en innovatie bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat.

Want wie denkt dat de kassen tegenwoordig nog worden gerund door kwekers die met hun laarzen door de modder banjeren, heeft het mis. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. Niet voor niets wordt het de Nederlandse Silicon Valley genoemd.

Ontdek jouw groene liefde

De 45ste editie van Kom in de Kas staat in het teken van liefde, en niet zomaar een liefde, maar… Groene Liefde! #groeneliefde

Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas.

En daar kan jij prima op inhaken. Zeker als je deze producten gebruikt in je keuken, foodblogger bent, bloemen/planten/zaden verkoopt, tuiniert of helpt met duurzame oplossingen in deze sector.

komindekas Groene liefde
Zelf hebben ze natuurlijk ook al een mooie inhaker bedacht in combinatie met Valentijn.

Inhaken op Kom in de Kas als school

Als school is deze dag perfect om een themadag of week te organiseren rond gezonde voeding, alsook de oorsprong van voeding (hoe wordt het gemaakt – van kas tot op je bord) of – als je oudere leerlingen hebt rond duurzaamheid en techniek. Maak er eventueel een leerzaam dagje uit van en ga bij een kas bij jou in de buurt langs.

Heb je een moestuin op school? Ook dan kan je dit moment hiervoor gebruiken om erover te communiceren. Naar de kinderen toe, de ouders en de rest van de gemeenschap om je heen. Eventueel kan je de producten die al klaar voor de oogst zijn verkopen op een “boerenmarkt” op school. Of organiseer een ander soort ouderavond, door samen met de kids te koken met producten uit de moestuin.

Op die manier betrek je de kinderen én de ouders op een ongedwongen manier, waardoor de binding met de school nog hechter kan worden.

kom in dekas moestuin liefde

Deel jouw ervaring op je socials

Je volgers zien graag berichten die inspireren, amuseren of waar je iets van leert. Dus doe er iets mee!

  • Wat betekent groene liefde voor jou?
  • Waarom kies jij voor lokale producten?
  • Hoe ben je in het horticultuur vak gerold?
  • Wat is het mooiste aan jouw vak?
  • Welke fabels bestaan er in je vak? (tomaat is fruit, geen groente – is een mooie misvatting bvb)

Allemaal vragen die je op je socials kan delen waardoor je een persoonlijke ervaring of inzicht kan vertellen en de persoon achter je bedrijf laat zien.

Liefde zaaien tijdens Kom in de kas

Zaadjes planten

Uiteraard is Kom in de Kas ook een goede aanleiding om je kennis en kunde te delen met je publiek. Denk aan groente en plant hacks die voor jou heel logisch en vanzelfsprekend zijn, die jouw publiek wellicht nog niet kent.

Zo kan je vertellen over stekken, welke groente en fruit je kan telen met spullen die je in huis hebt of duurzame oplossingen zoals voedselverspilling tegengaan. Bij deze laatste kan je als restaurant bijvoorbeeld delen hoe je van overgebleven restjes een lekkere soep, pasta of lasagne maakt.

Of organiseer een workshop op jouw bedrijf als je een hovenier/tuinder bent of tuincentrum hebt over plantkeuze, eigen moestuin aanleggen, ervaringstuinen (stimuleren van gevoel, aanraking en geur), bij-vriendelijke tuin, hoe je binnen planten kweekt etc.

Dit is een laagdrempelige manier om je expertise te delen, zonder dat je hard op je eigen borst hoeft te kloppen. En plant je het zaadje in het achterhoofd van potentiele klanten.

Delen is lief:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Plan als een Pro met de 2024 Contentkalender in Excel

Vond je deze informatie over Kom in de kas nuttig? Geweldig!

Stel je nu eens voor dat je een heel jaar vol met dit soort waardevolle inhaakmomenten, direct bij de hand hebt! Met de 2024 Social Media Contentkalender heb je meer dan 1950 kansen om je publiek te boeien en te binden, verpakt in een zee van inspiratie.

Zeg vaarwel tegen last-minute post-stress en hallo tegen meer focus! Want met deze marketingkalender belicht je elke facet van je bedrijf, zorg je voor betere samenhang in je posts en raak je je doelgroep meer effectief. Wil je meer impact met je marketing? Kies dan nu voor een bewezen contentstrategie die tijdbesparend is én resultaat oplevert.