Brand coach ill graff design - Focus academie & store

Je omzet verhogen door de klantbehoefte te achterhalen

Je omzet verhogen door de klantbehoefte te achterhalen

Waar gaat dit DIY artikel over?

Hoe zorg je dat je echt waarde toevoegt en een klant helpt een juiste keuze te maken in een online context ?

Kijk in een fysieke winkel weet je vast wel de oplossing. Want als je de kans van slagen op een verkoop wil vergroten, dan hoef je alleen goed te luisteren naar en vragen te stellen aan die klant in je fysieke winkel.

Een goede verkoper stelt namelijk gerichte vragen om de behoefte van een klant te achterhalen en helpt de klant vanuit daar een keuze te maken tussen de voor hem of haar relevante keuze opties.

Maar ja… Als je een online shop hebt, dan ben je er niet bij. Daarom deel ik enkele tips met je om die behoefte te achterhalen of vragen te stellen, zonder dat je er fysiek bij bent.

Hoe pas je het toe in je marketing?

In een fysieke winkel is het heel makkelijk om de klantbehoefte te achterhalen. Maar hoe kan je dit doen in een website of webshop, als je geen persoonlijk contact hebt met die bezoeker? Ontdek de 5 verschillende manieren om de behoefte van je klant in kaart te brengen en hiermee je omzet te verhogen.

Deze inhoud is voor alleen voor Contentbank membership abonnees.

Wil jij toffe marketing ideeën zoals deze voor je webshop, social media posts of mailings altijd bij de hand hebben? Meld je dan aan als abonnee en profiteer van een arsenaal aan marketing inspiratie voor jouw bedrijf voor extra laag bedrag ter introductie. Zowel voor producten als voor diensten.

Login of Meld je aan