Brand coach ill graff design - Focus academie & store

Galentines Day

Galentines day - een dag om vriendschap tussen vrouwen te vieren

Wat is Galentines Day ?

13 februari is een van de meest verwachte dagen van het jaar – en nee, dat is geen typefout. Natuurlijk, de 14e draait helemaal om Valentijnsdag en hartsnoepjes en romantische relaties. Maar de dag ervoor is een viering van vrouwelijke vriendschappen overal ter wereld. En dat is Galentine’s Day!

Een speciale feestdag verzonnen door Leslie Knope uit het populaire tv-programma ‘Parks and Recreation’. Waarbij het allemaal draait om de besties in je leven eens flink in het zonnetje te zetten en ze te laten hoeveel je van ze houdt en waardeert.  Enige voorwaarde: je moet een vrouw zijn. De naam ‘Galentine’s Day’ stamt namelijk af van het woord ‘gal’, dat slang is voor ‘girl’.

Hoe pas je het toe in je marketing?

In plaats van mee te doen met Valentijnsdag, kan je als bedrijf ook Galentine's Day op 13 februari vieren. Voor het geval je nog niet bekend bent met het concept: Galentine's Day is een speciale dag waarop "vrouwelijke vriendschappen worden gevierd". Want de band die je hebt met je female besties is iets dat niemand ooit als vanzelfsprekend zou moeten beschouwen.

Deze inhoud is voor alleen voor Contentbank membership abonnees.

Wil jij toffe marketing ideeën zoals deze voor je webshop, social media posts of mailings altijd bij de hand hebben? Meld je dan aan als abonnee en profiteer van een arsenaal aan marketing inspiratie voor jouw bedrijf voor extra laag bedrag ter introductie. Zowel voor producten als voor diensten.

Login of Meld je aan