Brand coach ill graff design - Focus academie & store

Braindump notitieboek

The little book for big ideas

Kan je maar niet stoppen met piekeren? Maak je hoofd leeg en zet je gedachtegang op pauze door het op te schrijven. Uit je hoofd. Op papier.

braindump-notitieboek-stoppen-met-piekeren-rust-inspiratie-min.jpg

Je blijft maar piekeren

Kniezen, malen, tobben, piekeren… er komt geen eind aan, je gedachten gaan maar door en door. Slapeloze nachten, je druk maken over wat er geweest is, over wat je hebt gezegd, wat je hebt gedaan of nog moet doen. Er lijkt maar geen eind aan te komen. Soms zit je ‘gevangen’ in je eigen gedachten. En je komt er maar niet uit.
Een hoofd vol stress en onrust is niet fijn. Het zorgt ervoor dat je slechter kan concentreren op wat je moet doen, dat je constant aan het piekeren bent en ‘s nachts blijft staren naar het plafond.

Hoe fijn zou het dan zijn als je eindelijk kon stoppen met piekeren?

Een braindump zorgt voor meer rust in je hoofd

Je brein is er om ideeën te hebben. Niet om ze allemaal te onthouden.

Volgens onderzoekers flitsen er per dag  veertig- tot zestigduizend gedachten door je hoofd. Dat zijn wel ruim 50 gedachten per minuut. 

En vaak zijn dit terugkerende gedachten die ons brein steeds opnieuw probeert op te lossen. Waardoor je hoofd voortdurend AAN dingen denkt en er weinig ruimte overblijft om OVER dingen na te denken.

Door die gedachten, zorgen, aanhoudende vragen en to-do-lijstjes in je hoofd op papier te zetten, haal je ze uit je hoofd.  Op papier. Net als de opruimtechniek van Marie Kondo mensen helpt te ontspullen. Zo zorgt de braindump methode voor meer rust en ruimte in de je hoofd.

Want je haalt al die hersenspinsels uit je hoofd zodat ze er niet blijven rondschieten.
En als je jouw gedachten opschrijft in het braindump notitieboek kan je ze ook niet meer vergeten. Op die manier kan je er op een later moment weer mee aan de slag gaan.
Hoe je een braindump kan doen, lees je in dit blog. Daarin leer ik je 4 manieren om meer rust in je hoofd te krijgen met de braindump methode.

Wat zit er in het braindump notitieboek?

Niet alleen is het een mooi notitieboek op A5-formaat met een soft touch matlaminaat omslag in donkerblauw en gouden opdruk. Maar ook is het enorm praktisch met genoeg ruimte voor al je braindumps, mindmaps en todo lijstjes.

Uitleg over hoe je een braindump doet

Natuurlijk heb ik de uitleg van de braindump methode opgenomen in het notitieboek. Maar ook staat erin wat je hierna met je braindump kan doen. Zo heb je het altijd bij de hand voor als je even niet meer weet hoe het ook al weer ging.

braindump-notitieboek-met-uitleg-methode-mindfulness-oefening.jpg
braindump-notitieboek-ruimte-ideeen.jpg
60 pagina's gelinieerd FSC gecertificeerd papier 135gr

Genoeg ruimte voor al jouw ideeën

Naast dat braindump notitieboek je helpt om te stoppen met piekeren, kan het helpen om geniale invallen beter te onthouden. Want tussen al die gedachten die door je hoofd vliegen, zitten die goudmijntjes daar ook bij.

Bijvoorbeeld een tof idee voor een social media post of blog, hoe je een bepaald probleem kan aanpakken of een nieuw idee voor een product. En die schrijf je dan snel op. Zo vergeet je ze ook niet meer.

Wek inspiratie op met de triggerlist

Maar zit je even zonder inspiratie? Dan kan je gebruik maken van de triggerlist met allerlei woorden achterin het braindump notitieboek. 

Met de triggerlist leg je verbindingen tussen je denkbrein, de linkerhersenhelft, en je creatieve brein, de rechterhersenhelft.  

Zo wek je een stroom aan gedachten op die ervoor zorgen dat het lampje gaat branden. Hierdoor kun je ineens een inzicht krijgen, het welbekende eureka moment.

braindump notitieboek triggerlist woordenlijst inspiratie opwekken
Ook leuk om te geven als mindfulness kado aan een ander.