Brand coach ill graff design - Focus academie & store

De zichtbaarheid workshop
in Limburg of via videobellen

In 3 simpele stappen meer zichtbaar

Zichtbaarheid Workshop

Wil jij de zichtbaarheid vergroten van je bedrijf en de klanten aantrekken waar jij zo happy van wordt?

In 3 stappen leer ik je hoe je jouw bedrijf in goed in de markt kan zetten door het delen van content. Waardoor je de juiste klanten gaan aantrekken, boeien en binden. En meer resultaat haalt uit je marketing inspanningen.

Je zichtbaarheid vergroten op social media of je website kan frustrerend zijn...

Je weet niet hoe jij je kan onderscheiden van je concurrent?

Jullie zitten hetzelfde vak en je wilt niet steeds hetzelfde vertellen als die ander. Je wil originele content maken. Jouw authentieke ik weergeven. Maar je vindt het best lastig om te vertellen waarom iemand bij jou moet zijn.

Vaak weet je niet waar je het over moet hebben?

De ene dag heb je wel inspiratie om iets leuks te posten, maar de andere dagen valt het bedenken van ideeën voor je social media posts je zwaar. Ook vraag jij je af of jouw posts wel relevant genoeg zijn. Hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw doelgroep boeit, inspireert en bindt?

Er zit geen structuur of rode draad in wat je deelt?

Regelmatig content bedenken en posten valt je zwaar. En doet dus maar wat om maar íets te doen. Daardoor gaat je boodschap gaat van hak op de tak. En hebben mensen geen idee wat je voor ze kan betekenen. Hoe zorg je dat je niet steeds op het laatste moment nog even snel iets in elkaar moet flansen?

Je trekt niet de klanten aan waar jij het liefst mee werkt?

Klanten maken van je volgers wil niet echt lukken. Je zet social media en/of blogs in om meer omzet, meer bereik of meer website verkeer te krijgen. Maar na al die moeite doen levert het nog steeds je niets op. Hoe kan het dat anderen wel die leuke klanten krijgen?

Jezelf verkopen vind je toch best een dingetje?

Je hebt moeite om de waarde van wat je doet te communiceren. En gladde verkooptrucjes passen niet bij wie jij bent als persoon. Want je wilt niet nep of pusherig overkomen. Daardoor vertel je te weinig over je aanbod. Hoe kan je een goede balans vinden tussen je aanbod & wat jouw doelgroep wilt zien?

Je denkt dat je niet interessant bent om zelf zichtbaar te zijn?

Je staat niet graag "in the picture". Ook vind je het raar om jezelf op te hemelen. Maar je weet ook dat je meer van jezelf moet laten zien om je zichtbaarheid te vergroten. Tegelijkertijd vraag jij je af: zit er wel iemand op jouw "wijsheden" te wachten?

Je besteed uren aan content maken en delen maar zonder resultaat?

Content creëren (uitwerken en uitvoeren van je posts of blogs) kost je veel tijd en moeite. Maar onder de streep levert het je niets of nauwelijks wat op. Je vraagt je af voor wie je dit eigenlijk nog doet.

Je doet alle "juiste dingen" maar het lijkt geen verschil te maken?

Je past alle trucjes toe, maar het blijft slechts bij een paar likes, weinig website verkeer en nog geen klanten. Hoe kan je jouw doelgroep bereiken? Hoe zorg je voor meer interactie? En hoe krijg je ze over de streep om JA te zeggen tegen jouw aanbod?

meer-zichtbaar-worden-socialmedia-bereik-online-content-maken-uitvoeren-min.jpg

Door de dingen waar je tegenaan loopt ben je niet goed zichtbaar

Waar het vooral op neerkomt is dat je steengoed bent in je eigen vak, maar hoe je dit over kunt brengen op je potentiële klanten is toch wel een dingetje… En aangezien jij geen papiertje in marketing & sales hebt vind je dat stuk ook best lastig. Maar gelukkig kan ik jou hiermee helpen!

Jezelf goed zichtbaar maken en de juiste klanten aantrekken is geen hogere wiskunde. Je moet alleen even weten hoe je dit doet voor jouw eigen specifieke bedrijf⁠, zonder gedoe.

Stel je nou eens voor dat...

watzijndevoordelen-van-zichtbaarheid-bedrijf-min.png

Zou dat niet heerlijk zijn?

Met zichtbaarheid focus je op de herkenbaarheid van je merk

Op die manier verover je een plekje in het hoofd van je doelgroep. En als ze eenmaal aan je denken, dan moet de boodschap die je vertelt ook passen. Daarom gaan we aan de slag om de basis van jouw online marketing formule helder te krijgen. 

Waardoor je alleen nog content deelt die echt bijdraagt aan de groei en zichtbaarheid van je bedrijf. Denk hierbij aan het bedenken en uitvoeren van je social media content, pakkende teksten schrijven voor je website (blog) of een nieuwsbrief opstellen waar je lezers helemaal blij van worden. 

Met als gevolg: een duidelijke focus voor je zichtbaarheid en vindbaarheid, een grotere herkenbaarheid met meer aantrekkingskracht, meer interactie, volgers en website bezoekers, en dus ook meer resultaat.

Meer focus

Je weet precies welke strategische stappen je moet nemen om jouw specifieke doelen te bereiken.

Meer tijd over

Je verspilt geen tijd meer (of geld en energie) aan trendy strategieën en tactieken die toch voor jou niet werken.

Meer resultaat

Je gaat meer resultaat uit je marketing inspanningen halen, omdat je heel gericht aan de slag gaat.

Details zichtbaarheid workshop

Voor wie

Deze één-op-één workshop is voor iedere ondernemer die de zichtbaarheid wil vergroten van zijn of haar bedrijf. Hierbij maakt het niet uit of je een starter bent of al jaren in het vak zit.

Wanneer

Je kan met deze workshop starten, wanneer jij er klaar voor bent. Het enige dat je hoeft te doen is de datum kiezen op de dank je wel pagina na je betaling.

Hoe lang

De totale duur van de zichtbaarheid workshop is 6 uur. Deze is opgedeeld in een sessie van 4 uur, een huiswerkopdracht en nog een sessie van 2 uur.

Waar

Op een inspirerende locatie in het hartje van Zuid-Limburg of gewoon bij jou thuis via videobellen. Uiteraard hou ik mij hierbij aan de dan geldende richtlijnen van de overheid.

Ondernemers die deze zichtbaarheidsworkshop al hebben gevolgd zijn o.a. winkeliers, fotografen, coaches, beauty professionals, fitness trainers, spiritueel therapeuten en IT specialisten.
Muriel geeft je inzichten in je social media kanalen en helpt je met het maken van een goede, maar vooral passende strategie voor je social media gebruik. Een duidelijke, uitgebreide en vooral leuke cursus. Absoluut een aanrader!
andrea beckers
Andrea Beckers
Beckflash Fotografie - Heerlen
Een workshop waarbij je alles wat je eigenlijk al weet over je eigen bedrijf, gaat verpakken in korte en krachtige teksten en acties om potentiele klanten te bereiken. Muriel is een topper om je er op een andere, effectieve manier naar te laten kijken.
logo eremmen massagemaastricht visagie mua min
Edith Remmen
Visagie Maastricht

3 simpele stappen voor meer focus in je marketing

In deze zichtbaarheid workshop ga je in 3 opeenvolgende stappen ontdekken wat jouw unieke online marketing formule is. Zodat je voortaan originele content maakt die echt bijdraagt aan de groei en zichtbaarheid van je bedrijf. Waardoor jij jouw aantrekkingskracht vergroot. En van social media volgers of website bezoekers, klanten maakt.

Zichtbaarheidsworkshop Stap 1: Wie ben jij en waar sta je voor?

01. Wie ben ik?

Als je geen helder beeld hebt van wie je bent. Of waar je voor staat en hoe je vertelt wat je voor een ander kan betekenen. Dan kan het best lastig zijn om jezelf goed zichtbaar te maken. Laat staan dat je duidelijk kan maken waarom iemand bij jou moet zijn en je iets verkoopt.

Daarom kijken we in de eerste stap wie jij bent, wat jouw unieke aantrekkingskracht is en waarmee jij het onderscheid kan maken in de markt.

Thema’s: positionering, onderscheidend vermogen, merkwaarden, merkverhaal 

Zichtbaarheidsworkshop Stap 2: Wie is je klant en de klantreis

02. wie is je klant?

Wanneer je iedereen in één keer probeert te bereiken, zal je uiteindelijk niemand bereiken. Zie het als lukraak 1.000 pijlen schieten en hopen dat je iets raakt. Daarom is het belangrijk om je droomklant (de klant waar jij het liefst voor werkt) en de bijbehorende klantreis te gaan bepalen. Want als je weet aan wie je jouw verhaal moet richten en waar je deze het beste kan bereiken, dan schiet je altijd raak. 

Bovendien haal je zo meer uit jouw tijd en geld. Want na de zichtbaarheid workshop weet je exact waar jouw klant behoefte aan heeft en kan je stoppen met dingen die je toch niets opleveren.

Thema’s: klantprofiel 3.0, klantreis, communicatiekanalen kiezen

Zichtbaarheidsworkshop Stap 3: Wat is de boodschap die je gaat vertellen?

03. Wat is je boodschap?

Als ondernemer WEET je dat je zichtbaarheid belangrijk is en dat op regelmatige basis content creëren de sleutel is tot groei. Maar als je probeert om boeiende en originele content te maken kan dit al snel aanvoelen als een fulltime baan! En wanneer het dan niet lijkt aan te komen bij je volgers of lezers, kan dat aanvoelen alsof je digitaal wordt afgewezen.

Daarom leer ik jou de basis van effectieve content marketing aan. Waardoor je weet hoe je jouw unieke boodschap helder maakt. En je jouw doelgroep doeltreffend kan overtuigen, verrassen én raken. Met als gevolg dat mensen precies weten waarom ze bij jou moeten zijn en waarom ze JA moeten zeggen tegen jouw aanbod.

Thema’s: content pijlers, call-to-action, know-, like- en trustfactor van je merk

Bovendien krijg je als bonus

Het is een persoonlijke workshop op maat. Dus hierbij ligt ook de focus op JOUW doelen, dat wat jij wilt bereiken met hetgeen wat JIJ doet. Met voldoende aha momentjes van hoe je vervolgens die kennis omzet naar doen. En er dus direct mee aan de slag kunt.
Naast enkele leuke goodies, ontvang je van mij ook een werkboek met aanvullende tips en inspiratie waar je steeds opnieuw op kan teruggrijpen.

Als aanvulling krijg je na de workshop eenmalig 1 uur gratis advies over dingen waar je alsnog tegenaan loopt bij het vergroten van je zichtbaarheid. Je mag zelf het moment prikken wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Voor wie is deze zichtbaarheidsworkshop geschikt?

Dit is perfect voor jou als je...

Dit is NIET voor jou als je...

zichtbaarheid-vergroten-social-media-strategie-verbeteren-workshop-instagram-facebook-min2.jpg

Wie geeft de zichtbaarheid workshop?

Dat ben ik! Muriel.  En ik weet hoe frustrerend kan zijn om al je tijd en energie te steken in je zichtbaarheid te steken, zonder resultaat. Net als bij elke starter was het voor mij niet veel anders dan voor jou.

Namelijk toen ik mijn bedrijf in 2011 ben gestart zat Nederland in een flinke crisis. Niet de beste tijd om een bedrijf te starten🤭, maar goed. Ik had een droom en een visie waar ik volledig voor wilde gaan. En dat moest ik dus online duidelijk gaan maken.

Mijn website was snel gemaakt en ik was voortdurend op Twitter en Facebook te vinden. Trouw ging ik alle marketing- en sales trucjes toepassen die ik had geleerd. 

Maar de klanten bleven uit. Ik moest het dus vooral van mond-tot-mond reclame hebben. Heel ouderwets.

Waarom lukte het maar niet? Wat deed ik verkeerd?

Pas toen ik doorhad dat ik exact dezelfde dingen deed als iedereen, zag ik de kansen die ik liet liggen. Dat wat ik deelde op social media, gaf mijn authentieke ik niet weer. Hierdoor was ik niet onderscheidend genoeg. Ook vertelde ik geen duidelijk verhaal in wat ik voor iemand kon betekenen op mijn website.

Vroeger draaide marketing vooral om je producten of diensten te pushen. En dat past gewoonweg niet bij mij. Dus dat moest anders… 

Daarom draaide ik het om. En zette mijn klant centraal bij alles wat ik online vertelde. Want in feite draait het niet om mij, maar om die klant. Immers dat is degene die ik wil helpen met een oplossing voor haar probleem. En de reden waarom ik mijn bedrijf ben gestart.

Zichtbaarheid vergroten draait niet om jou, maar om je klant

Door stil te staan bij wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik voor de ander kan betekenen werd het al een stuk duidelijker. Bovendien was ik te veel gefocust op wat ik wilde vertellen, in plaats van wat de ander wilde horen. Daarom ben ik gaan onderzoeken wat mijn klant zag als waardevolle content. Dat waar zij behoefte aan hebben.

Op die manier ging ik de online connectie aan met mijn droomklant, van mens tot mens. En werd mijn boodschap veel gerichter, sprak het ze eerder aan en groeide mijn online zichtbaarheid aanzienlijk. Met als gevolg dat ik nu op regelmatige basis de klanten aantrek waar ik zo happy van wordt.

Dus ik weet uit ervaring hoeveel impact een goede basis en doordachte strategie kan maken op het resultaat. Zowel voor mijn eigen bedrijf en dat van mijn klanten. En dat wens ik ook voor jou.

Want als ondernemer verdien je het om opgemerkt te worden. Ik zie het dan ook als mijn persoonlijke missie om te zorgen dat jij beter zichtbaar wordt, zonder dat je hard hoeft te schreeuwen. Waardoor je minder concurrentie ervaart, je moeiteloos jouw droomklanten aantrekt en je bedrijf laat groeien.

Bij deze training krijg je heel veel tips & tricks om je social media naar een hoger niveau te tillen. Ik besteedde er eigenlijk nooit zoveel tijd aan. Gewoon omdat ik niet zoveel zin in had, maar nu heb ik de smaak te pakken en dat zie je terug op mijn sociale media. Ziet er veel professioneler uit. Dus deze training is absoluut de moeite waard!
logo cosmeticxpert pmu permanent make up pmu2021 min
Ilona van der Sande
CosmeticXpert - Geleen
Als je wil weten hoe je het beste contact kan maken met je klanten via sociale media of website moet je je echt aanmelden voor deze workshop. Muriel heeft me op zoveel manieren geholpen. Haar hands-on aanpak, expertise en begeleiding is echt van onschatbare waarde voor mij geweest.
Alessia Franco
Beautysalon Tiamo

Wil jij jouw zichtbaarheid vergroten?

Of wil je liever blijven aanmodderen en doen wat je altijd al doet? Want dat is hét bewezen recept om te krijgen wat je altijd al kreeg. Uren van je kostbare tijd en energie verspillen aan content waar je geen resultaat uit haalt. 🙊

Ontdek met de zichtbaarheidsworkshop hoe je content marketing op een slimme manier kan inzetten. Zodat je in minder tijd meer impact kan maken. Je precies weet welk soort content je moet maken om goed zichtbaar te worden en mensen tot actie te laten overgaan…

Waardoor je jouw bedrijf kunt laten groeien, succesvol kunt zijn en niet onbelangrijk, alleen nog klanten aantrekt waar jij zo happy van wordt. De investering voor deze workshop is:

€ 540 excl. btw

Betalen in 2 of 3 termijnen is ook mogelijk zonder extra kosten.
MAAR het is aan jou… jij moet die eerste stap zetten.
Gun jezelf dan deze workshop waardoor je meer rust, meer focus en meer zichtbaarheid krijgt vanuit een solide basis. Zo ontwikkel je niet alleen je eigen marketingskills, maar investeer je ook in de persoonlijke groei van jou als ondernemer en het succes van je bedrijf.
Bedankt Muriel van Ill Graff Design. Voor al je tips en geweldige ontspannen begeleiding.
logo hermans sigarenspeciaalzaak hello gorgeous mode
Hanny Hermans
Boetiek Hello Gorgeous
Murielle was a real pleasure to work with. Her training skills are very good, she knows what she's talking about and knows how to translate this on to other people of different standards and backgrounds.
logo ms marketing advies workshop zichtbaarheid min
Marjolein de Zwart-Storm
Microsoft - Supermommynl

Veelgestelde vragen over de zichtbaarheid workshop​

Omdat je net pas start met content maken is deze zichtbaarheidsworkshop voor jou perfect. Doordat we alle belangrijke onderdelen over je zichtbaarheid vergroten samen doorlopen, krijg jij meteen de juiste focus om hiermee aan de slag te gaan.

Yes, absoluut! Juist dan is deze zichtbaarheidsworkshop perfect voor jou. Door middel van de verschillende technieken en handvaten die ik je aanleer tijdens de workshop, ontdek jij hoe je creativiteit in jezelf aanwakkert. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Na deze social media workshop maak jij nieuwe content in een handomdraai. Content die perfect aansluit op wie jij bent en waar je voor staat. Maar ook de mensen aantrekt die je wilt bereiken.

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Ondanks de flexibiliteit die online workshops bieden, merk ik dat er te vaak een gemis is van persoonlijk advies. Het is te algemeen opgezet in verband met de schaalbaarheid, zodat er zoveel mogelijk personen gebruik van kunnen maken.

Dit werkt voor veel ondernemers gewoonweg niet. Na de online workshop hebben ze nog steeds geen idee hoe ze het geleerde daadwerkelijk kunnen omzetten voor hun specifieke bedrijf.

Daarom doe ik het anders. Tijdens deze zichtbaarheidsworkshop gaan we op locatie in Limburg of via videobellen samen aan de slag. Ik ben er elke stap bij en is er genoeg ruimte voor persoonlijke vragen voor jouw unieke bedrijf. Het is dus écht een workshop op maat.

Wil je graag deze workshop volgen, maar is Limburg nét iets te ver voor je? Dan doen we de workshop toch gewoon via videobellen? Ik op mijn laptop en jij op die van jou. 

Steeds vaker krijg ik de vraag om deze workshop ook in groepsverband  te geven. Dat is uiteraard ook mogelijk, maar dan wil ik wel een datum prikken die voor elke deelnemer past. Je kan je hiervoor op de wachtlijst aanmelden. Dan krijg je van mij een melding zodra een groepsworkshop weer op de planning staat.

Ja dat kan. De BTW is voor ondernemers aftrekbaar. En de workshop zelf kan je aangeven in je boekhouding als zijnde studiekosten.

Geld zou nooit een issue mogen spelen als het gaat om de groei van je bedrijf. Dus uiteraard kan je ook de zichtbaarheidsworkshop in termijnen betalen. Je kan dit aangeven tijdens het afrekenen.

Klopt, het is een investering, een die je doet in jezelf en je bedrijf. Je kunt natuurlijk zo doorgaan zoals je nu doet,  maar dan verandert er ook niets.

Maak een flinke stap vooruit met deze eenmalige investering. Ga voor een duidelijke visie voor je bedrijf, een betere online zichtbaarheid en maak hiermee je toekomst bestendig als ondernemer. Je krijgt namelijk alle tools in handen om je bedrijf op de juiste manier in de picture te zetten, voor nu en de komende jaren.

Het is mijn doel dat jij na de zichtbaarheidsworkshop zelfstandig en vol vertrouwen aan de slag kunt met je content. Dat je niet meer aanmoddert of met losse flodders schiet. Je weet hierna precies hoe en wat je moet doen om je doelgroep te raken in hart, hoofd en ziel.

Wat is het jou waard om voor eens en altijd korte metten te maken met urenlang bezig zijn, zonder resultaat?

Ja! Na de workshop bied ik sowieso eenmalig 60 minuten gratis advies aan op een moment dat dit jou het beste past. Daarnaast kan ik je ook op andere gebieden ondersteunen om je zichtbaarheid te verbeteren.

Zichtbaarheid Workshop: Beter zichtbaar in 3 stappen
meer zichtbaar worden socialmedia bereik online content maken uitvoeren min

Tijdens de zichtbaarheidsworkshop leer je in 3 stappen je zichtbaarheid vergroten voor je bedrijf op social media en je website. Hallo meer klanten!

Cursus aanbieder: Organization

Naam aanbieder cursus: Focus academie - onderdeel van ill graff design

Cursus aanbieder URL: https://www.focus-academie.nl/

Waardering redacteur
5